11 juni 2014

Sveriges godaste födelsedagstårta 2014

GODAST Detta är Sveriges godaste födelsedagstårta 2014. Blir du inte frestad bara du ser på bilden? Den var jättegod, kan jag intyga. Fast för liten.

Hur ska en bra födelsedagstårta vara? Jo den ska vara lättgjord, så man inte kan misslyckas med den. Inte ens om husse gör den.
Dessutom ska den vara väldigt god. Den bör alltså innehålla grädde, korv, köttbullar och leverpastej.


Du får ursäkta att receptet på min fina födelsedagstårta dröjde. Men så kan det bli om man har mycket att stå i. Det har jag haft.
För att underlätta för dig, så har jag gjort ett steg för stegrecept med bilder. Då behöver du inte kunna läsa.
Varsågod!

Hej så länge
Sverker

Leg. födelsedagsfirare

GREJER Det här är vad du behöver: Falukorv, leverpastej, fyra köttbullar och grädde. Du behöver inte ens en ugn!

STEG 1 Skär upp två (eller tre) skivor falukorv. Helst tjockare än de på bilden. En lägger du på ett lämpligt fat. Sedan brer du på ett tjockt lager leverpastej på korven. Ju tjockare, desto bättre.

STEG 2 Nu är det dags för den andra falukorvsbiten. Den lägger du ovanpå leverpastejen, som på bilden. Har du en tredje korvskiva, så är det dags för leverpastej igen.

STEG 3 Nu ser du att det har hamnat grädde över korvarna. Det bör vara ett tjockare lager. Ju mer desto bättre. Du ser också att korvarna har delats. Fyller du 14 år, så ska det vara 14 småbitar + en halva till toppen. Glöm inte att fördiska skålen grädden har vispats i! Sedan lägger du dit köttbullarna som på första bilden!

TACKA Innan du kan få tårtan, så måste du tacka min Agnes. Lägg noga märke till att jag har rätt tass. Min Agnes däremot räcker fram fel tass.

PLÅGSAMT Min Agnes tyckte att jag skulle ligga ner och väta på ett ”Varsågod lilla Sverker”. Jag försökte hypnotisera tårtan, så den skulle komma till mig. Det gick inte så bra.

SMASKENS Detta är ett bevis på att tårtan var alldeles för liten. Det tog inte lång tid, förrän både tallriken och gräset var renslickat. Fast gott var det, så länge det varade.

2 kommentarer:

  1. Tårtan såg verkligen jättesmaskig ut men den var i minsta laget, särskilt för en svältande födelsedagshund

    SvaraRadera
    Svar
    1. God var den, men pytteliten. Det fanns ju massor med korv kvar.

      Radera