31 maj 2014

Positivt att Essa och Gerd hälsade på mig

KASS I Den första kassa bilden. Gerd snörper på munnen. Essa blundar. Jag syns knappast i gräset. I vilket fall som helst, så är vi på det som ska bli Agnes uteplats.

Essa och Gerd var och hälsade på mig igår. Naturligtvis ville jag ha detta dokumenterat av min fotograf (=husse). Jag tror jag ska skaffa en ny fotograf. Sällan har man sett så kassa bilder.
Essa och Gerd var snälla och skötte sig bra däremot.


Essa har jag träffat flera gånger förut. Hon bor i Uppsala. Där bor min Agnes också.
Gerd har jag inte träffat förut. Hon bor i Linköping. Där arbetar min Per.
Vad som var väldigt bra med Essa och Gerd, var att de hade med sig mat. Inte till mig, men det blev rikligt med fördisk. Essa tog mer än hon orkade äta. (Hur kan man inte orka mat?) Essa gjorde helt riktigt.
Gerd matade mig vid bordet, vilket var föredömligt gjort. Jag passade ju på att gnälla när de åt, så att gästerna skulle förstå att jag var en svårt svältande västgötaspets.
Efter maten vallade jag mina gäster runt på tomten. De fick se torkställningen och min Agnes ofärdiga uteplatsen. Arbetet med den går in på tredje året nu. I år ska Agnes göra den färdig, säger hon. Igen.
Men en ny fotograf får jag nog skaffa mig. Husses mediokra (=jättedåliga) bilder har nu slagit i bottnen.

Hej så länge
Sverker

Leg. fördiskare

KASS II Flickorna beundrar mig när jag fördiskar Essas tallrik. Men varför vänta med att ta bilden när jag nästan ätit upp allt? Då kan ju inte du se hur mycket som man ska lämna.

KASS III Jag är skymd av en lila blomma. Av Essa ser man bara benen. Av Agnes mur ser man knappast något. Varför jag har med denna bild? Bara för att visa hur kass fotografen (=min husse) är.

KASS IV Visserligen tål husses nya kamera vatten. Att ha en vattendroppe på objektivet gör att det blir suddigt. Husse fotograferade det ömma avsked med just en droppe på objektivet. Så var den bilden förstörd.

6 kommentarer:

  1. Jag kan bli din nya fotograf Sverker.En Västgöte fotograferar en Västgöte.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det skulle vara bra. Verkar ju passa precis. Husses farmor var västgöte, men det var ju ett tag sedan.

      Radera
  2. Hallå! Skärpning 1: Det var Essa och inte Gerd som matade vid bordet. Skärpning 2: Det är Gerds ben och inte Essas man ser på bild Kass III. Nu förstår vi ju Sverker att detta inte ska reflektera tillbaka på dig. Du har ju inga fel på varken syn eller minne (eller någon annat). Vi utgår ifrån att det är din skribents misstag och ingen annans. Kanske dags för en sammanslagen rekrytering av både fotograf och skribent? /Essa och Gerd
    ps. Är det tre negativa saker som är fokus idag?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det verkar som jag skulle behöva utbyte av hela min samlade stab (=husse)

      Radera
  3. Vilken ära att få vara omnämnd på din blog Sverker! Det var roligt att se hur du bodde med din husse. Nästa gång lovar jag att lämna mer till dig i fördisk. Ta hand om dig! /Gerd

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du är så välkommen tillbaka, särskilt med löftet om mer förrädisk.

      Radera