26 maj 2014

EU-valet blev extra svårt denna gång

VIKTIGT Jag släpade min Agnes till vallokalen i går. Det är nämligen väldigt viktigt att välja. Men det var svårt att välja rätt. Titta på skylten. Varför får inte hundar gå på stigen i skogen? Det står inget om katter.

Valet till EU-parlamentet var inte lätt. Som du kanske lade märke till, så fanns inte jag med. Min sjukdom hindrade mig från att ställa upp med mitt parti. Någon given kandidat att lägga sin röst på fanns alltså inte.

Trots denna fadäs, så är det alltid viktigt att rösta. Min husse röstade i fredags och min Agnes röstade på själva valdagen. Jag släpade henne till Flogstaskolan, där hon skulle lämna sin röst.
Det var ingalunda riskfritt att gå dit. Faror lurade överallt. Vi såg inte mindre än två katter, längs vägen.
Nu tycker jag att utgången av valet blev 10 procent fel. Jag tycker nämligen om främlingar. Jag har själv varit främling i många länder. Jag tycker till och med om somliga främmande franska kattor.
Efter min Agnes hade valt, så åkte vi hem. Hon ska nämligen plugga till sin stora tenta. Jag har aldrig sett en tenta, så jag vet inte hur stora de brukar vara. Det var svalare i bilen, än hemma hos Agnes.
Det var skönt att komma hem, så jag kunde dricka vatten ur dammen.
Jag behöver inte ha koppel på mig heller.

Hej så länge
Sverker

Leg. valarbetare

FAROR Längst vägen till vallokalen lurade det faror (katter) i gräset. Det går inte alltid att lita på katter. En katt jagade mig en gång.

GOTT Det finns inget vatten som det i husses sunkiga damm. Det är en värdefull tillgång att ha på tomten. Jag hade vatten i bilen, men det var stadsvatten från Uppsala. Går det vattnet att lita på?

HEMMA Blå sjö. Rosa blommor. Gula blommor. Då vet jag att jag är hemma. Borta bra, men hemma bättre, brukar jag säga. Fast det brukar vara mer fördisk borta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar