11 oktober 2013

Mörkt, kallt och eländigt och inga pris i år heller

SOL Inte är det så mörkt, kanske du tänker. Solen skiner ju. Då ska du veta att det är så högt solen orkar. Inte ens över träden. Och visst är gräsmattan snyggare om den är grön?

Usch och fy och elände. Nu har det hänt igen. De olika Nobelkommittéerna har klafsat förbi mig ännu en gång. Om sanningen ska fram, så har jag gjort mig förtjänt av alla pris. Dessutom är det höst.

Vi kan förbigå det här med Nobelpris. Jag vill inte ha dem. Pengarna skulle förstås ha affektionsvärde för mig, så de vill jag ha. Medaljerna kunde de få behålla.
Istället inriktar jag mig på hösten som alla prisar.
– Oh, vilka vackra färger det är i naturen. Det är inte klokt vad det är tjusigt, utropar min husse och många med honom.
Vad de inte tänker på är att det numera blir riktigt mörkt och då ser man inga färger. Kolsvart blir det. Dagen har faktiskt blivit mer än sju timmar kortare jämfört med hur det var i somras.
Kunde man inte kombinera sommarljuset med höstfärgerna? Det skulle vara värt ett Nobelpris!

Hej så länge
Sverker

Leg. lidande hund

MOSE Varje morgon fotograferar husse soluppgången och solnedgången med sin alldeles för dyra telefon. Idag blev det så här. Ingen sol, men Moses brinnande buske står där nere vid min strand och släpper sina löv.

TJUSIG En del soluppgångar är riktigt tjusiga. Den här som var i förgår till exempel är ett bra exemplar av tjusig bild. Det beror på att jag finns på den som svart stilig siluett.

FÄRGKLICK Jag kan inte förneka att det är trevligt med lite färgklickar här och var. Ta det här lövet. Det är en färgklick, särskilt när solen lyser igenom det.

TRÅKIGT Du skådar just nu på en av mina vägar. Den är ful och tråkig. Bara gult och brun. Det enda estetiskt tilltalande är jag, som står där och beskådar eländet.

FINT Samma väg som på bilden ovanför, men tagen för exakt två månader sedan. Bilden togs när jag var ute och motionerade min Agnes innan hon skulle flyga till Amerika. Ser du att vi går i en allé av blommor?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar