6 september 2013

Luften har gått ur marknaden

BÄTTRE FÖRR Marknaden var betydligt bättre förr. Förr var igår. Idag är det städpatrullen som har övertagit marknadsplatsen. Men än fanns det marknadsfynd att göra.

Jag har varit på marknad. Fast inte, men ändå. Det var igår som det var marknad i Adelöv. Husse och jag åkte dit idag. Det fanns inget att köpa, men det fanns mycket skräp.

Husse påstod att det fanns mycket skräp igår också, men att man då fick betala för det. Idag var skräpet helt gratis, men vi är inte i behov av massa kartonger.
Serveringen var dessvärre tom också. Där fanns inte ens någon fördisk. Fast jag hittade faktiskt en hel korv, som någon hade lagt på marken till mig.
Vi tittade också på en fantastisk konstutställning, som fanns på tivolit. Underbara väggmålningar. Fast de höll på att packa ihop utställningen, så vi kunde inte njuta riktigt.
Enligt husse är det roligaste med Adelövs marknad att titta på de marknadsbesökare som lockats ut från sina stugor i de omgivande skogarna. Tyvärr hade de återvänt till sina boningar idag. Där inväntar de nästa års marknad den första torsdagen i september.
Kanske vi åker dit då, för att begrunda de roliga fornlämningarna.

Hej så länge
Sverker

Leg. marknadsledande

KONTROLL Jag ägnade mig mest åt att kontrollera att ingen hade tappat något ätbart. Man vet aldrig vad som kan ligga på marken dagen efter.

KONST Bättre konst än så här gå inte att se. I alla fall inte på marknadsplatsen i Adelöv. Begrunda bara väggmålningen på den undersköna flickan, som verkar frysa lite. Sådana verk ser man inte varje dag.

MARKNADSFYND Se där! Låg det inte en korv på marken och väntade på mig? Jo, det gjorde det. En hel korv! Det får jag aldrig hemma. Ja, se det var ett riktigt marknadsfynd.

VÄRDELÖST Man skulle ju kunna tro att det fanns tappad mat inne i ett mattält. Men inte. Jag genomsökte tältet noga. Visst fanns det spår efter godsaker, men någon snål person hade plockat upp allt. Det blir väl till pyttipanna på nästa plats.

2 kommentarer:

  1. Fick du verkligen äta upp korven för husse?! :-O

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han hann inte reagera riktigt förrän korven fanns i min mage.

      Radera