12 april 2013

Vårens bästa grillrecept från min utegrill

PERFEKT Bättre än så här kan det inte bli. Mörkt, blåsigt, regn och snö. Med andra ord en perfekt dag för grillning.

När jag tittade ut genom fönstret idag, så såg jag direkt att denna dag är alldeles förträfflig för att grilla. Dessutom hade vi turen att en bra bit med delikatessblodpudding som passade till grillen.

Jag fick med husse på projektet. Han tyckte att det kunde vara bra att börja fredagsmyset lite tidigare. Dessutom kan det ju inspirera dig att putsa av grillen till ditt fredagsmys ikväll.

Se och lär, skulle jag vilja säga till dig. Titta bara på bilderna, så ska du nog också klara av att grilla din blodpudding.
Smaklig måltid!

Hej så länge
Sverker

Leg. mästergrillare

GRILLAR Ja, så här ser det ut precis när blodpuddingskivorna har hamnat på grillen. Jag har idag valt att först skära upp blodpuddingen i skivor. Vill du hellre njuta av en helgrillad blodpudding, ska du välja en fyrkantig. Då kan du grilla den på fyra sidor.

SMAKLIGT Det gäller också att presentera maten på ett aptitligt sätt. Skivorna ligger vackert spridda och det finns faktiskt en klick hemmagjord lingonsylt på tallriken, även om det inte syns så bra. Pricken över i:et är dock den gula fjädern, som genom sin färg sätter fart på smaklökarna så att det rinner i mungiporna.

MYSIGT Bättre än så här kan det knappast bli. Tänk att få sitta ute i vinden under det att det snöblandade regnet sakta faller ner på din päls. Att det dessutom är blodpudding på tallriken gör ju inte saken sämre. Jag ser verkligen fram mot fördisken.

HURRA Nu kommer det snart, det som jag väntat på hela tiden: fördisken! Det var faktiskt nästan en hel skiva kvar till mig. Lite torftigt kanske, men ack så gott. Det tråkiga är att det går så fort att fördiska en tallrik med god mat.

8 kommentarer:

  1. Det var verkligen en mysig picknick ni hade, husse och Du Sverker! Vem fick fjädern?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fjädern sparar vi tills vi ska grilla pölsa (på staniolpapper)

      Radera
  2. Du är bara så go Sverker!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då skulle du ha smakat på blodpuddingen. Den var god.

      Radera
  3. Oj, vad mysigt det ser ut att grilla! Tror att husse har gömt min grill längst in i garaget. Får hjälpa honom att leta fram den. Såg att matte gömde några grillkorvar i kylskåpet, när hon hade varit och handlat. Ha nu en go´ helg./Lotus

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha en god helg du också. Ja, det är verkligen grillväder. Korv eller blodpudding går lika bra. /Sverker

      Radera
  4. Hahaha, vilka grillentusiaster! Nä, här väntar vi nog ett tag till, det blir för jobbigt att kånka fram grillen genom alla snödrivor. Ha en härlig helg! Ser fram emot att ta del av grillapölsaprojektet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är spänd själv på den. En trevlig helg till dig också.

      PS Fina bilder från Italien du hade. DS

      Radera