13 april 2013

Dagens våtaste blogginlägg

SNYGGT Bättre än så här kan en bild på en vattenpöl knappas bli. Vet du varför? Jo, vattenpölen syns, jag syns och dessutom finns min spegelbild med.

Det behövs lite regn för att våren ska komma. Det var därför jag fixade regn igår. Det snöade också lite, men det var husses fel.
Bara för att bevisa för dig att det regnat, är dagens tema vattenpölskunskap.


Regnar det riktigt duktigt, så blir det vattenpölar här och var. Egon, när han fanns, tyckte att det var roligt att gå i vattenpölar. Jag bara använder dem som vattenreserv under långa promenader.
Tittar du lite närmare på pölarna, så ser du att de inte ser likadana ut. Det är därför det finns olika bilder på vattenpölar husse och jag hittade i skogen.
Nu ska jag bara se till att det blir lite varmare. Jag tänkte ordna så att värmen kommer i morgon.

Hej så länge
Sverker

Leg. pölexpert

GRÄSSTRÅPÖL Om du ser en sådan här vattenpöl, så vet du att det är en grässtråpöl. Det ser ut som en triangel, men det är ett grässtrå och en spegelbild av samma grässtrå. Så kan det bli ibland i naturen.

GRANPÖL Vad som kännetecknar en granpöl, är att det brukar finnas en liten grankvist och en grankotte som flyter på vattnet. De gör det bara för att visa att de kan simma. Det kan jag också, men jag vill inte.

BARRPÖL Denna typ av pölar är vanligast inne i de mörka djupa skogarna. Det är bara barr som flyter omkring. Ser du sådana ska du hålla uppsikt efter troll, björnar och vargar.

VÄGPÖLAR Fastän det är en väg, är det inte särskilt roligt att gå här. Du skulle säker bli jättegeggig på dina tassar om du slafsar på rakt fram. Husse och jag går vid sidan av. Där är det inte alls lika blött.

BJÖRKPÖL Om du först fixar till en vattenpöl och sedan ställer dit några björkar bakom pölen, så kan du också ta en sådan här bild. Det bästa är ju förstås om pölen och björkarna finns där från början.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar