11 april 2013

Sommaren blir nog en katastrof hos mig

GRÄSMATTA Har husse tänkt sig att de ska komma något gräs här, vill det allt till att han sätter fart på räfsan, så att alla löven försvinner. Han måste dessutom smälta snön. Det borde han ha gjort redan nu.

När husse och jag tittade på god morgon-tv idag, förutspådde metrologen (=han som bestämmer hurdant väder det ska bli) att temperaturen utomhus ska skjuta i höjden.
– Vi måste städa ute, påpekade jag med visst eftertryck till min husse.
– Det ska väl inte behövas, genmälde jag till den late hussen.


Jag tog med min husse på en rundtur i min vanvårdade trädgård. Skyll inte på mig, jag bara leder och fördelar arbetet. Det är husse som ska utföra själva arbetet.
– Jag var ju så svag i höstas, jämrade sig husse.
– Jag fick inte arbeta för doktorn.
Den doktorn skulle jag gärna vilja träffa. Jag tror inte ett ord. En hjärtoperation stoppar inte en riktig man, anser jag.
– Oj, oj, oj. Här var det mycket att ta tag i, sade husse när jag hade visat vad som var akut.
– Jag blir så trött. Jag måste gå in och ta mig en kopp kaffe.
Det är så långt vi har kommit nu. Jag undrar om vi blir färdiga till i höst?

Hej så länge
Sverker

Leg. mästare i trädgården

TRÄDGÅRDSMÖBLER Soliga hörnan ser för eländig ut. Han har sopat ihop en liten hög, men det finns mycket kvar. Det är så det blir när man slöar på höstarna. Så här dags skulle trädgårdsmöblerna ha stått där, men det går inte att ha dem ute före det är städat.

STIG Om min robotgräsklippare Stig ska kunna arbeta, så krävs det först att alla björkkvistar plockas bort. Gör man inte det, så går Stigs knivar sönder. Det är dels synd om Stig, och dels klipper inte Stig gräset utan knivar. Han bara ilar omkring och tittar var han skulle ha klippt någonstans om bara knivarna hade varit hela.

RABATTEN Har du sett en värre rabatt? Knappast. Det är nog bland det värsta jag har sett under detta millennium. Här får han gå loss med krattan, annan knopparna kommer upp.

BADSTRANDEN Så här ful kan man få en gräsmatta om man inte klipper den flitigt. Husse har inte klippt den flitigt. Dessutom måste han sätta i badstegen, men innan dess får han allt se till att isen smälter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar