1 februari 2013

På spaning efter vårtecken

OBLÖT Senast igår fanns det vatten på isen, men idag har blötheten som bortfrusen. Går det hoppas på en vår efter detta bakslag?

All snö bara försvann. Så där helt plötsligt, utan att jag hade bestämt det.
Har det månne blivit vår? Jag beslöt att göra en kort vårspaning.


I min trädgård finns det bara en liten, liten snöfläck. Med lite skicklighet så lyckas jag att snötvätta mig utan att hamna på gräsmattan. En snötvätt är alltid skönt. Husse snötvättar sig aldrig.
En inspektion vid stranden gav vid tassen att isen inte längre är blöt. Men hur tjock är den? Håller den för en smal och vältränad västgötaspets? Jag försökte skicka ut husse på isen. Håller den för husse, så håller den för mig. Det har varit mitt motto i alla år jag bott här. Men husse han vägrade.
Nu får vi vänta till helgen, så får vi se om det dyker upp några pimplare eller skridskoåkare som inte dyker ner.
Min exmatte dök ner när hon åkte skridsko. Hon fick åka ambulans.

Hej så länge
Sverker

Leg. vårspanare

SNÖTVÄTT Att bada och duscha är inte särskilt kul om jag får säga det själv. (Och det får jag, för det är min blogg.) Att tvätta sig i snö är en helt annan sak. Dessutom blir jag minst lika ren.

ISKAJ På sommaren består min kaj mer av sten. Ingen is alls. Av detta kan jag dra slutsatsen att sommaren inte är här och knappast våren heller.

FAST När våren är här och isen ska försvinna, brukar det bli vatten längst med sidorna först. Men just nu gick isen ända in och satt fast i min strand.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar