29 januari 2013

Det blir ingen abdikation

KVARSITTARE Här sitter jag och här kommer jag att sitta. Så länge min undersåte (=husse) inte klarar sig utan en ledsagare och ett föredöme, så återfinns jag fast förankrad i min regeringsställning och kronan är lika fast förankrad på mitt huvud.

FEL! FEL! FEL! Jag har inga som helst tankar på att abdikera (= slänga kronan på tippen). Jag kommer sitta kvar som obestridlig kung hemma hos mig. Om någon (= husse) har trott något annat, så är det fullkomligt fel.

Bara för att drottningen i Holland börjar bli trött, betyder det inte alls att jag skulle känna mig färdig att ta av mig kronan för gott. Tvärtom, det finns all anledning att behålla den på för att undvika en dominoeffekt bland Europas kungahus. Visserligen fyller jag snart jämt 13 år, men det är ingen ålder för en pigg västgötaspets, den ädlaste av alla hundraser.
Dessutom har ju inte jag någon lämplig arvtagare till kronan. Jag hade vissa tankar på att Lucy kunde ta över om jag skulle känna att regentplikterna (= öppna paket och äta gratis festmåltider) skulle bli betungande. Men nu har ju Lucy flytt till fjärran land (=Mantorp), så det blir inget regerande för hennes del.
Nej jag säger som gamle kung Gustav VI Adolf: Plikten framför allt!

Hej så länge
Sverker

Leg. hemmakung

TRÖTTER Alla orkar inte med de betungande kronor som vilar på en regents huvud. Antagligen abdikerar drottning Beatrix bara för hon ska slippa och lägga håret varje gång hon har tagit av sig kronan. Här kan du också se vem som är populärast om du läser tidningstexten.

ARVTAGARE Enligt en gammal svensk tradition hade jag i tysthet importerat nästa regent från Frankrike. Nu bar det ju sig icke bättre än att kattan abdikerade och flydde till Mantorp redan innan hon hade fått titeln kronkatt. Så kan det gå.

TUNGT Det är inte lätt att vara i rakt nedstigande led från kung Sverker. Dessutom vittnar hans öde om att det inte är ofarligt att vara kung. Här, vid stenen, blev han mördad 1156 av sin körsven.

6 kommentarer:

  1. Men inte kan en katta, oavsett nationalitet, vara regent??

    SvaraRadera
  2. Om valet står mellan en katta och husse, så vinner kattan. Hon vet var hon har sitt pass, om det blir aktuellt med internationella representationsresor.

    SvaraRadera
  3. Ja det förstås. Passkoll är av yttersta vikt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Särskilt om man ska ut och resa utomlands, till till exempel Mantorp.

      Radera
  4. Gamle kungen sa " Plikten framför allt"
    Nuvarande sa nåt annat men menade " Picken framför allt".
    Uttrycksförmågan har ju alltid varit lite begränsad.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Prioriteringar ändras beroende på tillgången av löptikar.

      Radera