23 januari 2013

Så sliter jag en helt vanlig dag

BREVLÅDETÖMNING Två gånger per dag måste jag tömma brevlådan. På morgonen kommer det tidningar, som man använder att tända brasorna med i kakelugnarna. På eftermiddagen kommer det reklam och räkningar, som också går att elda med.

Nu kanske du tror att jag inte har något att göra, när jag inte har en fransk katta att hålla ordning på. Men det ska jag tala om för dig, att här är det slit och släp hela dagarna för mig. Dessvärre är det en arbetsuppgift som har tagits ifrån mig; att renslicka Lucys matskål.

Redan tidigt på morgonen måste jag väcka husse, så inte tidningarna blir för gamla. När vi går ut för att hämta dem passar jag på att uträtta vissa behov som har uppkommit under natten.
Husse och jag tänder en brasa i kakelugnen samtidigt som vattnet till husses morgonkaffe börjar koka.
Därefter fortsätter jag dagen med en lugn stund och husse tittar på TV liggandes i min säng.
En kortpromenad står sedan på programmet samtidigt som havregrynsgöten kokar över i mikron och min mat står och sväller. När vi kommer hem äter vi bägge två och sedan måste jag fördiska själv. Förut hade jag hjälp av Lucy, som älskade havregrynsgröt.
Äntligen får jag tillfälle att pusta ut ett tag, medans husse ägnar sig åt bokläsning eller tittar på TV.
Långpromenad ut i skogen och vedhämtning var det sedan idag.
Nu väntar jag på middagen, som serveras klockan 18.00 när klockan slår.
Som du ser är min dag fylld med tungt arbete och många plikter.
Hej så länge
Sverker

Leg. arbetare

FYR Varje dag på vintern så eldar husse i kakelugnarna. Det finns en där nere och en våningen över. Han gör det för att spara på el, säger han. Snåljåpen.

MOTION Redan på morgonen tar jag ut husse på en första motionstur. Han behöver det så väl, tjockisen.

LÅNGMOTION Precis alldeles nyss så kom vi hem från långpromenaden. Det är nyttigt för husse att komma ut i friska luften och röra på sig. Jag är vänlig nog att ledsaga honom på dessa promenader.

VED Var och varannan dag ska jag släpa med att bära in ved. Jag fattar inte varför jag ska kämpa så väldeliga med veden, när husse bara eldar upp den. Begriper du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar