20 januari 2013

Jag bjöd min Per på fest

FESTBÖRJAN Lite champagne och några alldeles för små smörgåsar, kan vara bra att börja en fest med. Det tyckte både husse och jag. Drickat kan de behålla för sig själva, men de för små smörgåsarna är lätta att dela med sig av. Till exempel till en svulten västgötaspets. Blommorna fick min Per av mig.

Det är inte mer än rätt att bjuda på fest om någon fyller 40 år. I går var det min Pers tur att ha en liten fest. Det var jag och husse som åkte till Mantorp och min Per. Lucy, den fula franska kattan, fanns ju redan på plats.

Som alla finare fester så började husse och Per med att dricka lite champagne och äta små, små smörgåsar. De senare smakade bra. Det tyckte både jag och Lucy.
Efter denna ansträngning följde en paus i fåtöljerna. Både Lucy och jag påpekade lämpligheten i att ge oss vår middag, vilket också blev fallet. Den var välbehövlig eftersom vi svalt bägge två.
Alltnog, skymningen föll och det blev hög tid att börja med huvudrätten till jubilaren. En stor köttbit var skulle min Per och min husse få. Förhoppningsvis skulle de inte orka med hela, utan det skulle bli en rejäl och nyttig fördisk till mig och Lucy. Eller ännu hellre: bara mig. Så blev det också. Gott!
Kaffe och lite tårta med ännu mer förpliktande fördisk och så var dagen snart slut och det var dags att lägga sig.
Lucy och jag bestämde att vi skulle ligga hos min Per. Husse kan ju inte ens hålla reda på ett pass, hur skulle han då kunna klara en hund och en katt?

Hej så länge
Sverker

Leg. uppvaktare

PS Men vad hände sen? Spännande fortsättning i morgon. DS

SMASKENS Inte alls dumt, vill jag lova. Det är skönt att vara hos min Per. Då får jag mat vid bordet. Husse är för snål, så delar aldrig med sig.

SLÖ Som vanligt var kattan Lucy osedvanligt slö när hon åt. Jag blev snabbt klar med min mat och sedan fick jag vänta. Jag har tagit på mig att ta hand om Lucys överblivna mat. Jag vill ju inte att något förgås.

FJANTIG Så här kan det se ut när man äter födelsedagsmiddag. Vid bordet sitter min Per och äter sin mat. Bakom närmaste rosbukett sitter den fjantiga kattan och lurpassar. Hon hoppas att hon ska få smaka redan innan fördisken.

2 kommentarer: