23 december 2012

På spaning efter tomten (som inte finns)

UTSIKT Det är mycket nu. Jag låtsas att jag tittar på småtomtarna mellan fönstrerna, men egentligen spanar jag efter den riktiga tomten (som inte finns – kanske). Jag förväntar mig dock julklappar av tomten.

I dag har tomtarna flyttat in i fönstret hos min resursfamilj. Ett mycket gott tecken.
Det brukar de göra på resurslillmattes födelsedag, och så blev det även i år.


Tomtar brukar vara snälla och de har tydligen påverkat resursmatte lite. Jag fick fördiska skålen med köttbullssmet när hon hade gjort köttbullar.
Dock var det inte tillräcklig påverkan, jag fick inte någon enda av de goda köttbullarna, som du ser i ugnen utan fick nöja mig med lite smet. Det är i alla fall ett stort steg framåt.
I morgon på julafton förväntar jag mig köttbullar OCH prinskorvar.
Hej så länge
Sverker

Leg. julexpert

FÖRDISK Äntligen hade julens budskap (= ge Sverker massor med mat) spridit sig till min resursmatte. Dock hade hon inte uppfyllts så mycket, så jag fick köttbullarna i ugnen, men jag fick i alla fall fördiska. Lägg märke till hur undernärd jag är.

Hej (ett extra PS-Hej)
Min resursfamilj kom just hem från julkonserten med Tranås Musikkår. De rapporterade att det lät lite tunt när det var helnoter i euphoniumsektionen. Just när det var helnoter lät det fylligare när husse var med, sade de. Annars märkte de ingen skillnad.

Min resursfamilj kom just hem från julkonserten med Tranås Musikkår. De rapporterade att det lät lite tunt när det var helnoter i euphoniumsektionen. Just när det var helnoter lät det fylligare när husse var med, sade de. Annars märkte de ingen skillnad.

De hade en annan fråga också:
Det hängde några musikinstrument i taket under konserten. Ett av dem var ett euphonium och de undrade om det var husses instrument som hängts upp, som man gör med vissa extraduktiga isockeyspelares tröjor.
Jag dementerade å det bestämdaste att husses insats i musikkåren var i nivå med Foppa Forsbergs i sitt lag.
Men det är klart, styrelsen i Tranås Musikkår kan också bli tokig och totalt tappa omdömet.

Hälsningar Sverker igen

2 kommentarer:

  1. Jag har följt dig Sverker länge nu och med stor förtjusning. Dax att lägga en kommentar och det blir:
    GOD JUL till dig, husse och "katta"

    Fortsätt förgylla mina dagar! :)

    /Ann från Järvsö - Hälsingland!

    SvaraRadera
    Svar
    1. GOD JUL till dig också och tack. Kattan är hos Per över jul och husse är i Seattle hos min David. Min Agnes sitter i detta nu i ett flygplan på väg till sin bror för att sammanstråla med hans familj och husse. Men jag har det bra hos min resursfamilj.

      Radera