23 december 2012

Nu kan jag äntligen vakta Calle igen

VAKTHUND Så har jag då åter kontroll över Calle. Senast var i somras, när husse roade sig på hjärtpensionatet och min resursfamilj rumlade runt i Frankrike. Jag hade också kontroll över Calle, när vi åkte kanalbåt i Frankrike.

Det känns som om vi trots allt går mot bättre tider.
Det är nog snart jul, tror jag, och på jul brukar alla bli snällare. Förhoppningsvis även resursmatte och resurshusse.


I dag kom det fram ett stort paket, jag hoppades att det skulle vara något ätbart till mig, men det var bara en tomte, men den var rätt snygg.
Sedan fick jag följa med och välja ut en gran. Jag är expert på granar och gav naturligtvis goda råd så att resurshusse valde rätt gran. Han är inte speciellt bra på design (=att saker skall se snygga ut), så det var tur att jag var med så det blev ordning på granen.
Sedan kom det bästa av allt.; Calle, resursmattes bror, kom hit i dag.
Det var honom jag tog hand om en vecka i somras när husse var på hjärtpensionat och resursmatte och resurshusse var i Frankrike. Calle är mycket mer lättlurad än min resursfamilj vet mycket bättre vad en västgötaspets behöver än resurshusse och resursmatte. Han har nämligen inte gått i en värdelös hundinstruktörsskola.
Jag har hört rykten att resurslillmatte och resurslillhusse skall komma hit på jul och då finns det möjlighet att det trots allt blir en bra jul.
De brukar smälta av min hungriga blick.
Hej så länge
Sverker

Leg. julhund

MYSTISKT Vad kan detta vara? Det luktade lite som min skog därhemma där jag och husse bor. (Det bor visst en ful, fransk katta där också.) Men inte skickar man skogar på det här sättet?

GRANTOMTE Hoppsan! Det var visst en tomte gjord av granris. En ganska dekorativ pjäs att ha i trädgården så här i juletider, tycker jag.

GRANVISNING Jag tog med Calle för att visa granen jag och resurshusse hade köpt. Visst är den fin? Tacka mig för det. Du kan också se att jag visade att jag var så duktig att vakta, så det behövs ingen vallgrav längre.

4 kommentarer:

  1. Det var en väldigt mysig grantomte tycker jag. Hoppas att du får många julklappar som går att äta. Ha nu en riktigt GOD JUL alla de dina, både i Tranås och i USA och till Agnes och Kattan.
    Hälsar Lotus

    SvaraRadera
    Svar
    1. God Jul till er också.
      Julklappar som inte går att äta är ju ganska värdelösa. Jag hoppas också på ätbara julklappar, för att inte tala om att få ta del av julbordet.

      Radera
  2. God Jul Sverker, och må köttbullarna hagla från bordet ner till dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. GOD JUL till dig också. Ja tänk om köttbullsskålen kunde gå sönder, så alla köttbullarna rullade ut. Då skulle jag hjälpa till att ta hand om dem, innan någon annan kom på samma idé.

      Radera