25 september 2012

Skogsfynd lyser upp promenaderna

FESTPLATS Visst är det trevligt med en festplats vid en liten skogsstig? Att den sedan ligger precis jämte Svartån, gör ju inte placeringen sämre. Tänk vilka duktig ungdomar det finns som orkar arrangera en sådan här brasa.

Du ska inte tro att jag bara har vackra transformatorhus att titta på när jag är ute och går. Nej, det finns andra som gör sitt yttersta för att dekorera min väg genom skogen. Idag kan jag stolt visa upp vad Tranåsborna är duktiga, när det gäller att försköna sin omgivning.

Tänk att du går i skogen kilometer efter kilometer och det bara finns massa tråkiga träd där. Hur kul skulle det vara? Inte alls, precis rätt.
Men dessbättre finns det de som inte är rädda för lite arbete när det gäller att släpa ut saker i den ack så tråkiga naturen.
Särskilt så här års, när det inte finns så många blommor, så piggar det alltid upp med en färgklick.

Hej så länge
Sverker

Leg. skogskonstbeundrare

INSTALLATION Precis jämte skogsfestplatsen ligger denna dekorativa installation. Jag kan riktigt höra de lydiga ungdomarnas pappor och mammor: ”Gå ut i skogen och sup er präktigt berusade på smuggelöl. Och vad du gör, ta inte med dig tomburkarna hem. Flaskorna slår du sönder på platsen.” Husse tyckte inte glasskärvor var något för mig att trampa runt i, så därför är inte jag med på bilderna.

VAGNGÖMMA Här kan man ha en liten tävling om man vill. Var är den ruttna traktorvagnen gömd? Jag har hittat den, men jag tittar bort för att inte hjälpa husse.

SJÄLVBINDARE Det är sällan man ser en så fulländad form i naturen, som en gammal pensionerad självbindare. De matchande färgerna gult och grönt tillsammans med den djärva designen, kan verkligen pigga upp en vandrare.

MINIMALISTISKT Du behöver inte ta i allt för mycket för att göra fint i skogen. En tomburk här och en tomburk där räcker. Som du ser är det en riktig finsmakare som varit i farten. Ett riktigt guldkorn i naturen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar