21 september 2012

Äntligen har Tranås fått en värdig monumentalbyggnad

PRYDNAD Sällan har man sett en sådan vacker byggnad som den nya offentliga toaletten i Tranås. Visserligen har planeringen tagit gott och väl tio år och många, många arbetstimmar, men när jag ser resultatet är det inte utan att jag är stolt över att vara Tranåsbo. Den tiden var väl använd.

Aldrig tidigare har det varit en sådan debatt i Tranås, som det varit om stadens nya offentliga hemlighus. Diskussionens vågor har gått höga i minst tio år, ända sedan ubåten (=den förra offentliga toaletten) försvann. Nu när resultatet står där, förstår jag att de är mer än nöjda i stadshuset. Tranås har fått en ny monumentalbyggnad som kommer ge eko i världen och locka turister till staden! Eifeltornet kan slänga sig i gatan.

Det arkitektoniska mästerverket av blank plåt, vackert lackerat i mörkgrön militärfärg, står som en vacker installation i Brunnsparken och skymmer såväl rabatternas blommor, som den lilla fontänen, på ett föredömligt sätt. Byggnaden utgör ett utmärkt komplement till Tranås anrika badhotell. Den rejält tilltagna takhöjden skvallrar om ett luftigt inre. Kanske man kan få fina ekoeffekter? Jag vet tyvärr inte, eftersom byggnaden ännu inte är öppnad och invigd.
Undrar just om det blir kommunalrådet som får äran att vara den första att intaga sitsen, eller om det blir någon annan prominent person som får nedsänka sin bara rumpa över stolen i fotoblixtarnas sken?
Men jag ville gärna göra en förhandstest när jag var i stan idag, men på grund av förseglingen fick jag göra den utanför.
Jag kan med glädje konstatera att i nödens stund är den utvalda platsen både skitbra och kissriktig.

Hej så länge
Sverker

Leg. toalettestare

KISSRIKTIG Att bestämma var den nya byggnaden, eller monumentet, skulle placeras har åsikterna gått starkt isär. Till slut enades man om ett ställe där man inte hamnade av en slump. Men var lokaliseringen den rätta? Jag beslöt att prova. Jo, det var en kissriktig plats till 100%.

SKITBRA På ett offentligt avträde ska man ju inte bara kunna kissa. Jag beslöt därför att ta till det grova artilleriet. Jag kan, efter en noggrann test, med glädje meddela alla mina beundrare att placeringen av stadens offentliga WC i Brunnsparken är skitbra.

9 kommentarer:

  1. Du är väl bara för bra. ;-))
    Tack för att jag fick skratta behövde det idag ..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Detta är allvar. Huset är absolut inget att skratta åt.

      Radera
  2. Jag tror att de som bestämde hur detta WC skulle se ut (design heter det nog) och var se'n detta hemska schabrak skulle placeras hade lite otur när de tänkte./E-beth

    SvaraRadera
  3. Hahaha, du gav mig ett gott skratt Sverker! Det är nästan så att man måste besöka Tranås när det finns ett så stiligt WC-bygge. World Class kanske det uttyds. Bra att du har testat och vet att det fungerar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du är välkommen! Vi kan göra en stadstur och beundra huset och sen kan det vara lämpligt att kalvfärsbullar.

      Radera
  4. Ett gott skratt och ytterligare ett bevis för hur det fungerar i samhället!
    Men nog ett bra ställe om det trycker på även för husse!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Husse har nog inte råd att gå in, så han får nog följa mitt exempel och sitta utanför.

      Radera
  5. Tur att det står Wc klart och tydligt. Annars hade vi nog missat Tranås järnvägsstation.
    /Wi o Lu

    SvaraRadera