20 september 2012

En riktig solskenspromenad

SOL Visserligen är sommaren, den som aldrig var, alldeles slut. Men även om det är förhöst, så kan det vara skönt i solen. Det var det idag.

Eftersom det visade sig att husse inte hade något hjärtfel igen, utan mera ett lite knäckt revben efter operationen, kunde vi ut på ”långpromenad” igen. Det är ju inte som långpromenaderna förr, men 4,24 km blev det.

Idag gick vi bortanför Seglarvik en bit och sedan svängde vi upp på vattengatan. Som du vet så kommer man till Klunken då. Om man som vi travar på duktigt, så tar det inte lång tid förrän man är på Kommunalrådsvägen (den som plogas först) igen. Väl där är det bara 600m meter hem, om man inte följer vägvisaren. Följer man den så kommer man inte hem alls, vilket skulle vara synd med tanke på maten.
Sen väntade Lucy på oss också.

Hej så länge
Sverker

Leg. promenerare

FEL Det här påstod husse att det var blåsippor. Var och en, som inte är totalt färgblind, kan se att det är lilaklockor. Men å andra sidan; varför skulle husse ha rätt just i detta specifika fall?

SPÄNNANDE När jag kommer till trottoaren jämte Kommunalrådsvägen, så blir det spännande. Det är många hundar som har gått där innan mig, så det finns väldigt mycket att nosa på och många ställen som måste markeras. Husse blir lite irriterad, för det tar så lång tid. Fast det finns saker jag inte kan slarva undan med.

GATA Det var en stilig skogsväg Sverker galopperar på tänker du säkert. Men då har du fel. Det är en gata, en råvattengata, som jag far fram på med mina eleganta galoppsprång.

OLYDIG Kommer du hit och har ryggsäck och om du dessutom vill till mig, ska du vara olydig. Varken husse eller jag hade ryggsäck på oss, så vi gick åt andra hållet mot vad pilen visar. På så sätt kom vi hem till Lucy och mitt tuggben.

5 kommentarer:

  1. Men så skönt!! Ett knäckt revben är ju inte så mycket att bråka om, det brukar läka ganska bra. Hjärtan är betydligt skörare. Då hoppas vi det blir fler långa promenader i höstsolen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är inte knäckt ens. Men han ojar sig ordentligt när vi är ute och gå. Men nu ska jag tvinga honom. I går kväll gick vi bara en kort bit och sakta, men det berodde på Lucy som följde med.

      Radera
  2. Vad roligt att det inte var allvarligare än ett knäckt revben, även om det är illa nog. Nu får Du ut och motionerna husse i lagom takt./E-beth

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lagom takt blir det sällan. Det blir alltid för sakta takt.

      Radera
  3. Glädjer mig och matte att det inte var hjärtat det var fel på igen. Huvudsaken är ju att besiktningen gick bra, så får husse väl oja sig lite tills det har läkt ihop./Lotus

    SvaraRadera