30 augusti 2012

Sanningen om Agnes och hennes fula katta

GULLIGT Min Agnes ligger och gosar med sin fula katt. Denna bild är tagen i Toulouse, innan min Agnes har tröttnat på kattan.

Oh, vilken präktig flicka Agnes är, har du kanske tänkt.
Och så godhjärtad sedan, som räddar en ytterst ful katt, som ingen annan ville ha, från ett katthem i Toulouse.
Ja, det kan du ju tro. Sanningen är en helt annan.


Agnes hade sin vildkatta i Toulouse i nästan tre år. Sedan släpar hon med sig kattan, denna skapelsens skönhetsfläck, hem till mig. Jag kunde förstå det, så länge som min Agnes bodde hemma hos mig. Sedan rymde min Agnes till Uppsala, utan att ta med sig kattan.
Nu skyller Agnes på att hon inte har någon lägenhet. Men som både du och jag vet, så är ju det bara svepsjäl. Inte kan våra politiker vara så dumma, så att de lockar massa folk till universiteten utan att ha bostäder till dem. Det skulle vara lika korkat som att ha riksdagsval och sedan samla alla 349 riksdagsmännen i ett vanligt klassrum.
Sanningen är nog den att Agnes har – helt förståligt – tröttnat på kattan och dyvlat på henne på mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. kattvakt

VIDRIGT Är detta rättvist? Jag har snabbt och effektivt ätit upp min lilla korvbit och får nu sitta och titta på när Lucy långsamt, långsamt äter sin korvbit. Hon äter säkert långsamt bara för att fresta mig.

RÄTTVIST Ser du att Lucy sitter med en tass i luften? Det beror på att hon skadade sig när hon rymde ut genom köksfönstret, som är en trappa upp. Så går det när man är olydig.

LAT Min Agnes katta är latare än husse. Då kanske du förstår själv, att det inte är många knop detta kattdjur presterar per dag. Det är nog bara när hon får för sig att hon ska följa mig överallt, som hon gör något. Och när hon rymmer. Irriterande!

4 kommentarer:

  1. Agnes tänkte säkert som så att du är en föredömlig kattuppfostrare, nu när hon är i Uppsala. Ni får ha det så gott och hälsa husse att det är roligt att han gör så bra framsteg.
    Hälsningar från Lotus

    SvaraRadera
  2. Det gläder mig att husse verkar vara på bättringsvägen. Ta hand om honom Sverker. Försök också vara lite snäll vid Lucy. Det är synd om henne,nu när hon har ont i tassen. Hon kan kanske åka i korgen på husses rullator, så kommer hon ut lite./E-beth

    SvaraRadera
  3. Förstår att du är irriterad på kattskrället Sverker. Själva har vi en lösdrivande och riktigt ful grannkatt som försöker snylta åt sig våra godsaker. Hemskt! /Wi o Lu

    SvaraRadera