2 maj 2012

Smidig som ett kylskåp i Toulouse

HJÄLPSTYRKA Kylskåpet kom från lägenheten med hjälp av säljaren, hans kusin och en hjälpsam granne. Agnes och Julia gjorde inget och inte husse heller. Han får inte ta i, nämligen.

Jag skrev till husse att han kunde berätta vad man sysslar med i Toulouse om man är en flicka som heter Julia eller Agnes.
Idag ska husse berätta vad sådana flickor sysslar med på lördagar.


På lördagar hämtar flickor i Toulouse kylskåp som de köpt på leboncoin, eller Blocket som det heter i Sverige. För att kunna göra det så behövs det en pappa (=husse), en för liten bil, en GPS, så man hittar till en obskyr förort och 50 euro.
Har man inte alla de sakerna, så får man vara utan kylskåp, men i lördags var alla pusselbitarna på plats.
Du kan se själv hur smidigt det gick. Vad du inte fick se var hur de fick upp kylskåpet i lägenheten med hjälp av en snäll farbror flickorna hittade på gatan. Husse parkerade nämligen sin bil just då, eftersom den stod mitt i den tättrafikerade gatan.
Nu är det varmt i Toulouse, berättar husse, men maten är kall.
Flickorna har till och med frys. I den finns det glass, som jag gärna skulle vilja ha.

Hej så länge
Sverker

Leg. tjejskvallrare


FEL Antingen är kylskåpet för långt – eller för högt – eller annars är bilen för kort. Husse tyckte att bilen skulle räcka för honom och mig, men då hade han inte räknat med att Agnes och Julia skulle skaffa sig ett kylskåp. Hade han vetat det, så hade han säkert köpt en mycket större bil.

OJ För att kunna skjuta in kylskåpet så långt som möjligt skulle korta Agnes köra. Långa Julia fick tråckla in sig där bak, där det inte längre fanns något säte. Inte konstigt att Agnes ser betänksam ut.

SKÖNT Ja, här sitter Julia. Hon gnällde över att känseln i benen försvann, men så är det när man köper långa kylskåp. Min feta husse satt och vräkte sig i ett skönt säte minsann. Agnes som körde var tveksam över ekipagets laglighet, så hon var jättenervös hela tiden att polisen skulle dyka upp.

LYCKA Kylskåpet på plats och bilen parkerat ganska lagligt. I euforin över att ha ett kylskåp, tar Julia en bild av den vackra köksmöbeln. Nu gällde det bara att fylla den, men med hjälp av husses bil som tog flickorna till ett köpcentrum och husses bankkort som betalade shoppingen, så ordnade det sig också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar