7 december 2011

Gläd dig själv och dina vänner med en krans




En vacker hemgjord krans på ytterdörren är en gammal fin tradition, som jag gärna vill föra vidare.
Jag har dessutom, i sann Sverkeranda, vidareutvecklat den till fulländning. Bättre än så här blir det inte.


Mina kransar är inte bara en behaglig kittling för ditt estetiska sinne (=tjusiga att se på), utan de är också en fröjd för den lekamliga smaken (=goda att äta). Jag utgår från att du kan göra en krans, så den biten hoppar jag över.
Kanske du tycker att dagens pussel verkar lite jobbigt, men tänk på hur fint det blir i slutändan. Ibland får man faktiskt lägga ner lite arbete, för att sedan kunna njuta i lugn och ro.
Så gå nu åstad ut i skogen, för att ta det första sågtaget till dagens pyssel.

Hej så länge
Sverker

Leg. konsthantverkare



VERKTYG Dagens pyssel kräver att du tar till det lite grövre artilleriet i din verktygslåda, eller som i mitt fall vedboden. En bra såg och en skarp yxa behövs. Dessutom kan det vara bra att ha en sekatör (=grensax). Har du motorsåg är det bra.
PS Om motorsågen är eldriven, behöver du en väldigt lång sladd också. DS


GRAN Så klampar du ut i skogen med såg och yxa. Där letar du upp en ståtlig gran, som du fäller. Med hjälp av yxan hugger du sedan bort de vackraste kvistarna som du tar hem. Resten lämnar du kvar till skogsägaren, om du inte vill ha ved också.

EN Vill du göra en alternativ krans av en, så fäller du en sådan. Vill du både ha gran och en, som jag, så får du fälla två träd, eftersom det inte finns träd med både granris och enris. Av enen kan du göra smörknivar också.


DEKORATION För att kransen ska bli smakligt dekorerad (i dubbel bemärkelse), så kommer några korvar bra till pass. För att trissa upp julstämningen, kan du ha fuskkörsbär. De är bra att sätta fast korvarna med också. Till enriskransen hade jag grisöron och hundgodis.


FÄRDIG 1 Visst blev grankransen fin. Den riktigt ropar ”VÄLKOMMEN”, till alla som ser den. Du ser att jag också har satt dit en tjusig rosett.


FÄRDIG 2 Så här fin blev enriskransen. Här har jag inte använt korv som dekoration, utan hundkex. Som pricken över i:et har jag dräpt till med ett par grisöron, som en stilfull rosett. Detta är konsthantverk på internationell toppnivå!

EGONS Detta är dörren till Egons hus. Han ville ha grankransen med korvarna, och jag lät honom få den. Jag hoppas bara att han delar med sig av korvarna. Han gör säkert det, för han är så snäll.

SVERKERS På min dörr hänger kransen av enris. Tycker du inte att den är fin? Nu känner sig alla som kommer till mig välkomna, fast de får inte ta något av dekorationerna. De ska jag ha.

8 kommentarer:

  1. Ojojoj så fina juldekorationer du kan göra Sverker. Du kommer att ha mycket att göra efter jul också när du ska äta upp alltsammans. Sen blir det kanske fasta ända fram till påska =).

    SvaraRadera
  2. Fasta blir det inte tal om.
    (Kanske för husse.)

    SvaraRadera
  3. Kan du inte ta och ersätta Underbaraclara i Tv och Radio. Ditt pyssel är mycket bättre och inte eldfängt.

    SvaraRadera
  4. Se till att de ringer till mig, så kommer jag gärna.

    SvaraRadera
  5. Verkligen härliga foton du har på din blogg Sverker. Tack för ett trevligt inlägg!

    SvaraRadera
  6. Tack så mycket. Ja, jag vet att jag är bra. Jag är ju bäst!!!

    SvaraRadera
  7. Vilken fantastisk kreativitet, Sverker! har aldrig sett några liknande dörrkransar tidigare. Jättefina! Och goda förmodar jag. Ha en fortsatt fin adventstid!

    SvaraRadera
  8. Vilka fina julkransar!

    SvaraRadera