4 december 2011

En vacker skål av en LP-skiva


Visst är det alltid lika svårt att hitta på en bra julklapp till faster Elsa eller morbror Ture? Inte nu längre, när du har haft turen att hamna här hos mig.
Dagens pyssel är att tillverka en mångsidig skål av en LP-skiva. En present som är tongivande, kan man säga. Dessutom kan den både vara dyr och billig.


Skålar, eller uppläggningsfat, kan du använda till mycket. Du kan ha frukt i det, eller varför inte godis.
Som vanligt har jag gjort det så enkelt, så även du ska kunna förstå.
Denna present kan kosta allt från några öre till flera tusen kronor. Valet är ditt. Det beror naturligtvis på mottagaren hur mycket du satsar.
Det enda du inte kan ha skålen till är flytande saker, om du inte pluggar igen hålet.
Allra bäst är förstås att ha hundmat eller hundgodis i din tjusiga kreation.

Hej så länge
Sverker

Leg. skålare



VAL När du väljer ut en lämplig LP finns det olika sätta att göra det på. Jag valde den fulaste, eftersom det är en katt på konvolutet. Vem vill höra på en sådan skiva? Vill du hedra presentmottagaren med en kostsam gåva, tar du en LP med högt samlarvärde.


VARMT Du sätter på din ugn på 150 C (302 F). Nu ska jag lära dig en sak: Ska du omvandla 150C till F, så skriver du ”150C to F” i Google och vips får du svaret. Du kan göra samma med valuta, t.ex ”150 sek to usd”, så får du 22.22. Fiffigt va?


MODELL I ugnen ställer du en skål, som du vill forma din skål efter. Eller vidareutveckla, kanske man ska säga.


MITTEN Lägg den blivande skålen så att centrum är i mitten. När kanterna börjar vika sig, kan det vara dags att ta ut det hela. Pressa skivan, eller skålen i vardande, som du vill ha den. Kom ihåg att den är varm – grytlappar är inte fel.


MÄSTERVERK Så här ter sig den färdiga skapelsen. Jag är med all rätt ganska nöjd, som du ser. Denna kreation är en prydnad för varje hem! Nu väntar den bara på att fyllas med något gott.
TEST Nu ska jag testa konsthantverkets lämplighet som matskål. Jo, jag kan säga dig att maten smakade alldeles utmärkt. Till och med bättre än vanligt.

2 kommentarer: