23 augusti 2011

En vanlig dag i USA

Hej
Idag har husse bara skickat lite bilder till mig som han vill att jag ska visa. De föreställer antagligen en helt vanlig dag i Amerika, skulle jag tro. Det är ganska knapphändiga uppgifter till bilderna, men jag har fyllt på, så att det som vanligt blir fullödigt.
Om husse bara lugnar ner sig lite med att skicka bilder, så kan jag berätta om hur jag har det hos min resursfamilj. Jag hoppas han inte skickar något i morgon. Då tänkte jag avslöja lite om mitt lidande när han är på andra sidan Atlanten.


Hej så länge
Sverker

Leg. dagsrapportör


AILIEN I Amerika bygger de höga ställningar, så att flygande tefat kan landa. I Seattle byggde de ett sådant 1962, antagligen för att de ville ha rymdbesök till världsutställningen. Tefatshållaren med tefat går man alltid förbi varje dag, som du ser på bilden. Om du tittar noga ser du Steph, Evan, David och Emily.

VÄLKOMMEN När man kommer in i Pacific Science Center står det ett av husets husdjur och hälsar besökarna välkommen. Han heter Rex, påstår husse. Rent sådär spontant tycker jag de hade kunnat välja någon med lite trevligare uppsyn.

VÄNNER Fastän de amerikanska husdjuren ser så skräckinjagande ut, tycks det inte bekomma Evan och Emily något. De är väl antagligen vana. Hemma har de bara en katt, har de berättat för mig. Kanske det här är en amerikansk katt?

MATRAST Har man låtit sig betittats på ett Science Center en halv dag, kan det vara gott med lunch. Dett är klart att den amerikanska katten(?) ser glad när det finns så goda ormbunkar. De skulle knappast vara mums för Sverker, skulle jag tro.

MATRAST Har man sprungit på ett Science Center en halv dag, kan det vara gott med lunch. Det är klart att Evan och Emily ser glada ut – deras pappa och mamma är ju och hämtar dagens delikata lunch. Den skulle vara mums för Sverker också, skulle jag tro.


HUSDJUR Även om Amerika är jättestort, så har man inte bara stora djur och gulla med. Nej, ta David till exempel. Han tycker säkert bäst om sin fjäril. Den följer nog honom i vått och torrt. Jag har aldrig träffat på någon här hemma som har fjärilar som gosedjur.

AVKOPPLING Behöver man vila från alla stora och små djur, planetarier, lasershowar och massa annat, så får man hitta på någon lugnande. Emily brukar vanligtvis lägga ett pussel för att varva ner. Det här pusslet föreställer en vacker boll.

BUTIK Inte ett Science Center utan en butik. Där kan man köpa massor saker. Husse köpte astronautglass till sig, Evan och Emily. Den var torr, men god. Bäst i butiken var Kim. Hon gick inte att köpa, men hon arbetade där. Hon kan lite svenska och vet vad en västgötaspets är. Det placerar henne bland de främsta bland amerikaner. (Sorry Kim. The best picture of you was not sharp. I take a better one next time!)

2 kommentarer:

  1. Det är inte bara Agnes som har en ful katt. Den där amerikanska ormbunksätande katten är extremt ful! / Wi o Lu

    SvaraRadera
  2. Jag är inte säker på att det är en katt, men jag tror det.

    SvaraRadera