21 augusti 2011

Bada på amerikanska

Idag vill husse att jag ska visa på min blogg hur man badar i Amerika. Hemma badar man ju genom att gå ned till stranden och hoppar i. I USA är det annorlunda. Allt enligt husses mail.
Hej så länge
Sverker

Leg. badbildsförmedlare


Hej Sverker
Idag är det den varmaste dagen det här året i Seattle. Då passade vi på att åka och bada. Här måste man åka till sjöar. Det är lite konstigt. För att kunna åka och bada behövs det en stor bil. Det är mycket som ska med: små spadar, stora spadar, små hinkar, stora hinkar, badlakan, solstolar, kylväska och mycket mer. Tur att Steph har en van.
Det första man gör när man kommit fram, är att man ska ta sig en bra plats. Vi var redan där klockan 10. Det var inte så många andra som var det, så vi fick bästa platsen.
Läs mer på bilderna, så förstår du bättre.
Hälsa Egon och resten av din resursflock. Husse längtar efter dig. Här finns bara en katt. Den bits.
Husse


SOLSKYDD ”Innan man badar måste man smetas in med solskydd. Detta beror på att den amerikanska solen är så fruktansvärd stark. För att se till att det blir riktigt gjort använder man katter. Husse tyckte inte att jag behövde solskydd. Nu är jag röd som en kräfta på magen. Jag får nog lida i natt.”

PÅ STRANDEN ”Allt på plats och solandet, badandet och dammbyggandet kan börja. Evan och Emily var väldigt flitiga. David kom loss lite på slutet. Steph skötte markservicen. Husse läste 126 sidor i en bok.”

BAYWATCH ”Högt uppe i ett torn sitter det badvakter. De ser till att man inte går utanför repen, leker för mycket eller har för roligt. Bryter man mot dessa regler visslar de i en pipa och skriker ut ett kommando. På så sätt är det ordning och reda på badet.”

ANDALFABETER ”Trots alldeles tydliga skyltar, fanns det de som bröt mot de uppsatta reglerna. Dessa änder struntade helt i det strikta reglementet och vadade och simmade trotsigt omkring på förbjudet område. Du kan dock vara stolt över din husse. Jag bröt bara mot en regel i det att jag matade en and. Jag slapp fängelse.”

OVÄRDIGT ”David försökte läge hålla på sin värdighet, men sen gick det inte längre. När barnen hade byggt en damm som skulle sprängas, då var det David som med liv och lust gav sig in i leken. Kanske minns han sin barndom då han var i Jugoslavien och lekte samma lek? Alla tre barn hade jätteroligt.”

HEMMÅT ”Tre och en halv timme på stranden fick räcka. Trötta och belåtna vandrar den badande familjen till bilen, för vidare transport till det nya fina huset.”

3 kommentarer:

  1. Nästa gång husse åker till amerika´t så får du väl köpa dig en biljett och följa med. Tänk om amerikanarna skulle missa att träffa en så känd person som du Sverker!! vore väl synd!

    SvaraRadera
  2. Tur att du slipper skälla upp dina släktingar ur vattnat Sverker! / Wi o Lu

    SvaraRadera
  3. Hade jag inte skällt upp dem förra sommaren när de var hos mig, hade de inte kunnat bada nu. Nu är det antagligen husse som får skälla upp dem.

    SvaraRadera