13 februari 2011

Roger simmar i skitdiket

Två farkoster mötas på sin färd på en kanal. I bakgrunden ser vi en ganska stilig kanalbåt. Den har säkert flera toaletter. Just när bilden togs var det antagligen någon som pumpade ut resultatet av sina ansträngningar i kanalvattnet. I förgrunden ser vi, inte en säl, utan min kompis Roger som njuter av kanalens svalka. Det ångrar han idag.

I går fick jag ett brev. (Skriv gärna du också! )
Jag har en kompis som heter Roger. Han har ingen kanalbåt i Frankrike, men han har en husbil i Sverige. Med den kan man åka till Frankrike. Det var just vad Roger gjorde.


– Oj, oj, oj, vad varmt det är idag, klagade Roger en dag han var i Frankrike.
– Men vilken tur! Här är ju en sval och skön kanal, tänkte Roger glatt.
Roger, som har en husbil, trodde att kanalbåtar fungerar delvis likadant. En motor som driver den framåt, en ratt med superlim och, i detta fall, viktigast av allt en toalett med tank. Det trodde Roger.
På en båt bajsar man i toaletten och sen ut i kanalen med bajskorven och kisset. Kanalen är båtens tank. Det är därför kanaler i Frankrike doftar så gott.

Fel, fel och fel
Som sagt, Roger behövde svalka och lite motion, så varför inte bada i kanalen. Det var precis vad Roger gjorde också. Inte nog med det. Två holländska ungdomar som tjatat på sina föräldrar att få bada, fick äntligen det. En vuxen som Roger kunde väl inte ha fel? Men det kunde han. En tysk betraktare, som såg de badande, höll på att gå upp i limnigen. Han visste att Roger hade fel. Man badar inte i franska kanaler.

Tysken fick snulle
” Tysken som fick "spader" drog upp mig och ställde mig under sin utvändiga husbilsdusch. Holländarna, på andra sidan kanalen, tog ut duschslangen genom fönstret och spolade av ungarna... Jag var inte populär...”, fortsätter Roger. (Utan att skämmas, verkar det som.)
” J-la vad jag luktade och vilken obehaglig smak jag hade i munnen... ”, skrev Roger till mig. Han förstod vad han hade simmat i, efter det han hade läst min excellenta (= i detta fall skitbra) blogg.
Husse säger att Roger kan vara glad, att han inte fick Östersunds-bakterien. Då hade han fyllt sin husbilstoalettstank på en natt.
Jag tycker det var synd att Roger duschade av sig den goda doften.

Hej så länge
Sverker

Leg. Mobil toaexpert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar