30 mars 2015

Ut på jakt efter sommaren

FORSKNINGSRESA På väg ut på jakt efter sommaren. Denna spännande expedition gav resultatet att det inte kommer att bli någon sommar. Vi får nöja oss med sommartid.

Då är alltså sommaren här. I alla fall sommartiden. Men hur är det i själva verket? Kan vi lita på dem som tvingar oss ställa om alla klockor, eller ljuger de? Svaret på den frågan, som jag har utrett idag, kommer inte att förvåna någon.

Idag, exakt klockan 10.03.12, begav jag mig ut på min klimatexpedition. Hur var det med globala uppvärmningen egentligen? Ja, den mådde inte bra. Värmen vi har haft nästan hela vintern har smitit iväg. Dessutom hade jag inte haft några bilder, om inte min husse hade fått en vattentät kamera av sin snälla son med familj i USA.
I vilket fall som helst så begav sig min husse och jag ut på en äventyrlig promenad, där vi trotsade alla faror.
Varken i eller vid brevlådan hittade jag någon sommar. Vi tog en sväng för att se om murorna murade på sina stackar, men inte. De har dragit sig tillbaka igen.
Ingen satt heller och drack morgonkaffe utanför min gäststuga och min Agnes uteplats var lika ofärdig som min husse.
På sommaren brukar tvätten trängas med badhanddukarna på torkställningen. Idag fanns det bara blöta klädnypor.
En tröst var att andarna kommer upp ur vattnet. Det brukar de göra när det är sommar, så de kan gå och tigga mat.
Jag tigger aldrig mat. Jag bara sitter och tittar, så alla ska se att jag är utsvulten och i behov av mat.
Som sammanfattning kan jag slå fast följande: Det blir ingen sommar i år – om det fortsätter så här.

Hej så länge
Sverker

Leg. sommarhund

BEDRÖVLIGT Om bara ett par veckor, så kommer det en gäst till min gäststuga. Det verkar som om det är hög tid för sommaren och husse att sätta fart.

OFÄRDIGT Min Agnes uteplats är lika ofärdig som den var i höstas. Här vill man inte sitta, särskilt med tanke på vädret. När kommer min Agnes hem för att färdigställa detta långtidsprojekt?

HOPP Lite hopp finns det trots allt. Den färggranna fågeln hoppade upp på min strand. På sommaren hoppar båda fåglarna upp (havsörnar?) för att tigga vid matbordet, när man äter ute.

OTRÅNGT På sommaren trängs tvätten med badlakan på torkvindan. Nu står den alldeles öde, frånsett några blöta klädnypor av låg kvalité.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar