12 maj 2015

Allt klart för min stora fest

DUKAT Jag har redan dukat tills ikväll tills mina gäster kommer. För säkerhets skull har jag lagt ut placeringslappar. Jag ska sitta mellan min Agnes och min Per. På andra sidan sitter min husse och min vän Julia. Min husse och jag har plockat blommor, så det ska bli riktigt fint.

Det ska bli fest ikväll och det är jag som är värd. Det innebär naturligtvis att jag också har en egen tallrik. Jag ska sitta mellan min Per och min Agnes. De är bäst av alla.

Nu har jag ganska mycket att stå i. Husse måste torka av golvet lite, så huset ser presentabelt ut. Han kan aldrig få lika fint som min Per eller min Agnes har det hemma, men han kan ju försöka.
Dagens meny är som du förstår det bästa man kan få. Den är lika hemlig som Nobelmiddagens meny, men tittar du på alla bilder, särskilt bild två, så kanske du kan lista ut ändå.
Nu väntar jag bara på att mina gäster ska komma. Ganska tidigt i morgon, så får du reda på hur festen var.

Hej så länge
Sverker

Leg. festvärd

GOTT På spisen puttrar Kalvfärsbullar à la Sverker (tack Kjersti), så de är bara att värma när gästerna kommer. Jag har redan provsmakat en och den var väldigt god.

KONTROLL Det är bäst att kontrollera vad min husse har gjort. Jo, det var rätt, för här ska min Per sitta. Jag sitter mellan min Agnes och min Per och jag har en egen tallrik. Bra!

BLOMMOR Ogräset i rabatten vid vedboden, har bytts ut mot blommor. Lite glest är det allt, men mycket bättre än förut.

GRYTOR Även grytorna vid entrén har piffats upp med några blommor. Det har blivit betydligt trevligare än ogräset som växte där förut. Hoppas mina gäster känner sig välkomna.

2 kommentarer:

  1. Det ser ut att bli ett trevligt kalas och med den placeringen Du har fått, så tror jag nog att det kommer att vankas en och annan godbit. Bara inte husse lägger sig i!/E-beth

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag fick mycket, kan jag säga i förtroende. Husse sade inget.

      Radera