25 februari 2015

Jag visade Per den rätta vägen

LOKALSINNE Per har inte så bra lokalsinne, så jag hjälper honom hitta vägen till sin bil. Han förlägger saker också, till skillnad från mig. Jag vet alltid var jag har mina ben.

Jag hade minsann besök igår och i förgår. Det var husses gamla lekkamrat Per. Inte min Per alltså. Det finns två olika Per. Att ha besök är trevligt på framför allt sätt: sällskap och fördisk.

När min husse var liten, eller ung som han föredrar att kalla det, så var han och Per lekkamrater i Mariefred. Senare jobbade de båda ynglingarna på en lokaltidning i Stockholm, som heter Aftonbladet. Numera jobbar ingen av dem. De är pensionärer. Fast de har lite hobbyer. Husse förlägger billiga läsglasögon, pennor och pass. Per förlägger böcker.
Förlägger man böcker, så måste man ha ett bokförlag. Per kallar sitt för bok, fast på latin. Nu har han missuppfattat det lite, eftersom förlaget heter Fagus. Det är ju trädet bok, som alla vi andra vet. Fast å andra sidan gör ju inte det böckerna sämre. Ingen trädskugga må falla över dem. Böckerna finns här, om du är intresserad.
Jag kan rapportera att måndagskvällens fördisk var både förhållandevis riklig (om än torftig) och god.
Gårdagens inställande berodde på dålig framförhållning (av min husse) och lång väntetid vid sjukhuset i Nässjö (för mig och min husse). Jag vill bara framhäva med eftertryck att det är mig det är synd om. Husse skulle bara undersöka hur hans gröna starr hade förbättrats senaste året. Den hade bara stått still. Inget att bråka om med andra ord.

Hej så länge
Sverker

Leg. bästa vän

FÖRVÄNTANSFULL Du ser att det finns lite fördisk kvar att ta hand om på tallriken. Några minuter senare var tallriken ren, så den kunde återta sin plats i skåpet.

PERS Det här har Per förlagt. Du ser tydligt att det är böcker han förlägger. De här två har Per förlagt alldeles själv. Husse och Per är bägge överrens om att de är läsvärda.

HUSSES Detta är saker min husse brukar förlägga. Pennor, billiga läsglasögon från Claes Ohlsson och dyra pass.

2 kommentarer:

  1. Själv förlägger jag systemkameror. (Men jag har köpt en ny nu.)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har hänt min husse också. Det är därför han har tre alternativa kameror att fotografera mig med.

      Radera