13 januari 2015

Efterjulen en kulinarisk högtidstid

BILLIGT Det är nu du ska äta julmat! Julköttbullar, julprinskorv och julskinka. Späd den med lite kattemat och blanda försiktigt i lite hundmat. Julen är bäst efter julen.

Varje gång husse har varit och handlat senaste tiden, så kommer han med nya fynd. Det är julprinskorv, julköttbullar och julskinka.
Vet du vad det bästa är? Jo, han delar frikostigt med sig till mig.


Med all rätt kan du undra varför min snåla husse har blivit så generös.
– Det är ju billigare än hundmat, säger han stolt i det han kramar sin plånbok.
Anledningen är enkel. Affärerna köpte nog in lite för mycket julmat, så där sitter de och räknar dagskassan under det att julmaten trängs i kyldiskarna.
Lösningen på detta är att sälja ut julmaten jättebilligt. Om datumet är lite kort, så blir det dessutom halva priset. Det är då min husse slår till.
En kort matematisk beräkning ger dessutom vid handen att det är betydligt billigare än den enahanda hundmaten som brukar komma mig till del. Vem som har lurat i husse att korv, skinka och köttbullar inte skulle vara hundmat, har jag ingen aning om. Det är i alla fall inte jag.
Själv har husse köpt julrisgrynsgröt till sig. Det blir det en god fördisk av, som efterrätt till min frukost.

Hej så länge
Sverker

Leg. frossare

PS Håll tassarna för min Agnes idag. Hon har den stora terminstentan nu. DS

SMASKENS Husse må vara förlåten. Det är inte lätt att fotografera mig, när det serveras sådana delikatesser. Fast du kanske kan skymta lite köttbullar eller en korv trots den taffliga bilden.

FÖRDISK Detta är husses frukost tillika min fördisk i vardande. Risgrynsgröt och mjölk är gott och säkert nyttigt för mig, eftersom det inte innehåller ostron.

2 kommentarer:

 1. Simon Pudels matte13 januari 2015 11:35

  Lycka till Agnes! Skriver hon tentan sittande i ett dike?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle tro det. Annars kan hon ju knappast se djuren hon ska studera och berätta om.

   Radera