22 april 2014

Sällan har jag haft det så här risigt

HÖGVIS Du kan själv se hur mycket ris det finns. Vid varje röd pil ligger det en hög. Då ska du veta att jag och husse har röjt innan. I julas var det risfritt.

Jag har en husse som ständigt klagar på mig. Ibland klagar han på att jag fäller. Men det ska jag säga dig, att det är inget jämfört med mina björkar. Där kan man prata om att fälla! Egentligen borde de fällas.

Vi har gått och räfsat då och då i dagarna två. Husse är inte lika uthållig som jag. Björkkvist efter björkkvist har samlats upp från gräsmattan. Varför då, undrar du kanske? Det är Stigs fel. Om det inte var så att det var Stig, min robotklippare, som klipper gräset, så skulle de nog få ligga kvar. Stig tycker inte om kvistar. De snor sig rund om knivtallriken under honom. Då vill han inte jobba. Så tänker han. Lite lat så där. Så först måste husse jobba och sedan Stig.Husse arbetar i ett par dagar. Stig hela sommaren.
Bara för att du ska se mängden av kvistar, så har jag låtit fotografera mig framför den största högen.
Fast jag har listat ut en sak. Om man klipper bort alla kvistar från alla björkar, så har inte de stora svarta fåglarna någonstans att sitta. Då måste de vara på marken. Då kan jag jaga dem.
Jaga svarta fåglar är roligt.

Hej så länge
Sverker

Leg. risröjare

MÅTTSTOCK Eftersom jag inte hade en tändsticksask till hands, så använde jag mig istället. Nu kan du se hur stor den största rishögen är. Nej, den finns inte alls i skogen numera. Det är bara elakt förtal. Man inte får slänga ris där.

TÄTT Du kanske tror att det inte finns några grenar kvar i björkarna? Då har du alldeles fel. Det finns massor med grenar, som alla så småningom hamnar på min gräsmatta.

FÅGEL Precis uppe i toppen ser du kanske en svart fågel. De är roliga att jaga. De är det enda jag jagar. Det är genetiskt, säger husse, för att skydda nyfödda kalvar. Allt annat vallar jag, men bara på order.

2 kommentarer:

 1. Simon Pudels matte22 april 2014 19:35

  Ta bort alla björkar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är att björkarna är husses, men inte husses. Just björkmarken är arrenderad. Annars skulle de gärna få värma huset ett par vintrar.

   Radera