5 november 2013

Ibland har jag extratur på högtidsdagar

NYFIKEN Det är inte utan jag vill veta om det finns post till mig. Jag hade ju namnsdag och då vet man aldrig.

Det är med viss spänning jag går till brevlådan om det till exempel står Sverker på almanackan. Eller om en viss Sverker fyller år. För om jag har väldig tur, är det någon som har skickat en present till mig.

Det var vad som hade hänt igår. När jag tittade i min brevlåda så fanns det ett kuvert som av doften att döma var till mig. Husse och jag äter nämligen inte samma godis. Eller rättare sagt: jag äter gärna hans, men han äter inte mitt. Ganska praktiskt.
I vilket fall som helst hade jag fått post från Mollys farmor i Vimmerby. Jag hade jag förstås bråttom att bära in det. Jag hann inte ända till dörren. När jag fick hjälp av husse att öppna det (han vill inte plocka upp konfetti), så visade det sig innehålla extragott hundgodis och ett fint kort av en trött hund, med texten

Hoppas du är piggare än den här.

Ja, det är jag verkligen. Särskilt när jag får presenter.

På baksidan hade Mollys farmor skrivit:

Grattis på din namnsdag Sverker och tack husse för fina bilder, läser varje kväll och skrattar. /Hälsningar från Westien Mollys farmor i Vimmerby.

Tack snälla Mollys farmor. Vilket gott godis du hade hittat! Fast jag fick bara en bit av husse igår. Idag fick jag en bit till. Han är snål som vanligt. Bildernas finhet kan ju diskuteras. Jag är ju inte med på alla.
Av min husse fick jag för övrigt ett tuggben, men det var för litet att ta bild på. Jag har inget mikroskop.

Hej så länge
Sverker

Leg. glad presentmottagare

MITT På kuvertet ser man alldeles tydligt att det är mitt. Men jag tror att det hade räckt att skriva ”Till världens smartaste västgötaspets”. Fast det är lika bra att vara tydlig, när det är så fint innehåll.

BRÅTTOM Här gäller det att skynda sig in med kuvertet. Det luktar nämligen väldigt gott. Fastän jag hade ätit tårta, var jag utsvulten när posten kom.

HUNGRIG Vi kan ju titta på kortet efter jag har provsmakat godiset. Dessa ideliga fördröjningar, när det luktar så gott.

LÄSA Här kan du läsa om du vill, men det står i texten också. Du vet väl om att du kan klicka på bilden, så blir den större.

SENT Min husse skulle ta en bild när jag åt en godis. Men när han äntligen fick upp kameran var det efteråt med det och jag väntar på en ny godis. Lägg märke till mina hungriga ögon. Jag fick ingen förrän idag. Så hårt kan livet vara ibland för en västgötaspets.

2 kommentarer:

  1. Vilka fina vänner Du har Sverker, som skickar godis till Dig. Konstigt! Du bor ju i Småland och där lär folk vara snåla har jag hört./E-beth

    SvaraRadera