28 juli 2013

Jag har förlorat min godaste vän

GODAST Detta var en gång, före katastrofen, min absolut godaste vän. Det är nog unikt att en vän kan innehålla så mycket godhet, till exempel kycklingskinn eller ostkaka.

Husse krossade min godaste vän, som jag har haft ända sedan jag fick Agnes för 13 år sedan. Det hela började med när jag hälsade på min Agnes och Felicia i Uppsala.

Rean för länge sedan, i mars sådär, var jag och hälsade på i Uppsala. Med mig hade jag förstås min goda vän, min matskål.
Husse, som är en slarvig själ, glömde den förstås när vi åkte hem. Detta trots att en matskål är det viktigaste man kan ha.
Sedan var han i Uppsala en gång till – och glömde matskålen igen.
Nu nyss var ju jag med, så då kom också matskålen med. Den packades ner försiktigt inrullad i ett par jeans.
Hemma packade husse upp jeansen och ur byxorna föll min fina matskål och gick sönder.
Nu har jag fått en ny. Samma storlek, samma form, men den är dekorerad med morötter!
Detta är kränkande och förnedrande!! Tror husse att jag är en kanin?

Hej så länge
Sverker

Leg. kränkt

ENKELT Jag äter ur en matskål det står ”DOG” (=hund på engelska) och Lucy äter ur en matskål med fiskrens på. Lättare kan det inte bli. Då vet vi vilken skål som tillhör vem.

KRÄNKANDE Att jag som tuff, manlig och klok västgötaspets ska äta ur denna kaninskål är synnerligen besvärande.

MOTVILLIGT Maten smakar inte alls som förut. Den smakar kaninmat. Men jag vill ju inte svälta ihjäl, så jag sväljer förolämpningen och maten.

4 kommentarer:

  1. Jag säger bara - denne husse!!!! Hur skulle han klara sig i stora världen utanför Hätte utan Dig Sverker. Du får väl försöka vänja dig vid skålen eller hoppas på att husse dabbar sig en gång till och husse då får chans köpa en skål med annat motiv./E-beth

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man kan ju hoppas. Helst vill jag ha en likadan som min gamla. Den har varit bra under alla år, även om portionerna har varit för små.

      Radera
  2. Den nya skålen ser mindre ut också! Det betyder att husse måste fylla på den oftare!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kunde man ju tro, men efter en kort provperiod kan jag säga att jag fortfarande inte får så mycket mat som jag behöver.

      Radera