11 mars 2013

Vad gör min Agnes i Uppsala


AGNES I Uppsala ser min Agnes ut så här. Det är lite synd om Agnes, eftersom hon måste gå runt bland så gamla hus. Här i Tranås har vi mycket nyare hus. Vi river våra gamla ruckel, eller bygger om dem så de ser moderna ut.

Nu har jag blivit guidad av min Agnes i Uppsala. Naturligtvis är den staden inte lika fin som min stad Tranås, men den kan väl duga så länge i brist på annat.

Om man är ute på guidning i Uppsala blir man svart på magen. Det blev jag. Gatorna är nämligen så smutsiga. Husse duschade mig när vi kom hem. Att duscha magen är inte roligt.
En annan sak är att man måste se upp var man sätter tassarna. I Uppsala finns det nämligen studenter. Det är så man kallas när man saknar såväl uppfostran som förstånd.
Min Agnes visade mig lite platser som kommer att bli kända. Till exempel skolan där min Agnes pluggar. (Har de trasiga rör?)
Sedan visade hon mig var hon badade redan första veckan i stan. Jag tycker min badplats hemma verkar trevligare.
Hon blir nog inte så långvarig i Uppsala, min Agnes. Inte när det finns en stad så fin som Tranås.

Hej så länge
Sverker

Leg. Uppsalabesökare

SKOLA Det här gamla huset är min Agnes skola. Jag vill bara framhålla att Holavedsgymnasiet i Tranås är mycket nyare och finare. Dessutom slipper man klättra uppför en så stor trappa.

BADPLATS Min Agnes visar mig var man badar när det är nollning. Min Agnes påstår att ån heter Fyrisån, men jag vet att riktiga åar ska heta Svartån och rinna ut i min sjö Sommen.

STUDENTMINNE Studenter kallas en främmande folkgrupp som finns i Uppsala. Troligen äter de salt mat, eftersom det ligger så många tomma flaskor överallt. En del av studenterna är så dumma, ouppfostrade och obildade att de roar sig med att slå sönder flaskor, så att en Sverker kan skära sig på tassarna. Uppsala kunde nog bli en trevlig stad om de bara fick bort studenterna från gatorna och att de kunde lära sig lite folkvett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar