5 mars 2013

Bloggen framför allt

VÅRTECKEN Detta är ett säkert vårtecken, tror du säkert när du ser sommardäcken som står och lutar sig lojt i solskenet mot vedbodsväggen. Men då vet du inte att de har stått där sedan i höstas.

Som du kanske har märkt, har jag samma rubrik som gamle Gustav VI Adolf hade som valspråk. Husse kommer väl ihåg att han i radion inför den samlade familjen sade: ”Mitt konungaord skall vara Bloggen framför allt”. Jag har valt att välja samma konungaord.

Vad menas med Bloggen framför allt, undrar du kanske. Jo det är så här: det betyder att man slänger ut ett inlägg, även om man inte har något att skriva om.
Idag har jag bara tagit en promenad. Husse envisas med att gå och leta vårtecken. Jo, jag vet att han kommer att lyckas så småningom, men inte idag och inte i morgon.
Ett spännande vårtecken som inte fanns idag heller är myror och snödroppar.

Hej så länge
Sverker

Leg. svamlare

SNÖFRITT Ser du den här bilden kanske du tror att Sverker (=jag) har snöfritt. Men det är bara i skogen. Där har det antagligen varit ett negativt snöfall (=snön åker upp till molnen igen). Så att det inte finns någon snö är inte sant.

SNÖFULLT Det räcker att komma ut på före detta stigen, numera skogsmaskinvägen, för att man ska träffa på snö. Dessutom har det trillat ner massa barr på vägen. Det gör det bara föra att myrorna ska kunna bygga sina stackar.

SNÖFULLT Om skogen bara är halvfull med trän, så blir det helfullt med snö. Ganska konstigt eftersom solen skiner där. Vi har haft sol flera, flera dagar.

2 kommentarer:

  1. Det vet väl du också Sverker, eller husse i alla fall, att en bild säger mer än tusen ord? Då blir det väldigt förvirrande att prata om den annalkande våren, när vem som helst kan se att det är julen som står för dörren!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror också att det snart blir jul. Då brukar jag få julklappar.

      Radera