3 december 2012

Julen en bluff – det finns inga tomtar

PLÅNBOKSÖPPNARE Lite lampor i träden, smutsig snö på marken och illkallt i luften, ska locka folk in i affärerna för att köpa julklappar. Så länge de köper till mig så är det väl OK, men varför skulle till exempel husse ha gjort sig förtjänt av en julklapp? Men ser du någon tomte?

Igår var det julskyltning i Tranås. Ljusslingorna i träden lyste förföriskt och snön gnistrade i den bistra kylan. Hade jag bara haft pengar, så hade jag passat på att köpa många, många julklappar. Alla till mig, förstås. Kanske jag hade köpt ett tuggben till Lucy, som jag kunde hjälpa till och tugga upp eller gömma.

Allt glitter och alla lampor har ett enda syfte; att öppna plånboken på Storgatans flanerare. Husse lät sig inte bekommas, utan han återvände till hemmet lika julklappslös som han var innan.
Men det hände en riktigt stor sak igår. Inte för mig, men för tomten.
På Tranås-Postens redaktion satt tomten och alla snälla barn kunde bli fotograferade ihop med honom.
Men vem ville tomten bli fotograferad med? Ja, inte var det alla barn, utan Sverker. Snäll som jag är, så ställde jag upp. Oj, vad tomten blev glad!
Hej så länge
Sverker

Leg. julostressad

Hemligt!!

Det finns ingen tomte! Det är bara en bluff. Det är hussar som tar på sig lösskägg och röda kläder. Därför fanns det ju ingen anledning för mig att ställa upp på en bild.
Fast för säkerhets skull – om det verkligen finns en tomte – så gjorde jag det ändå.

LYCKA Tomtens lyckligaste ögonblick var när han blev fotograferad ihop med mig. Kan du tänka dig en bättre julklapp till en tomte? Men var det en riktig tomte?

PANK Trots alla fina lampor och snön kunde inte jag köpa något. Husse köpte inte heller något, vilket berodde på att han är så himla snål. Jo förresten, han köpte lite karameller. Till sig själv. Om det hade funnits en riktig tomte, hade han gett mig massor med godis.

4 kommentarer:

  1. Jasså, även du får ha koppel på dig ibland?!
    Hoppas tassen är bättre idag! /wi o lu

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tassen är inte bra. I stan har jag koppel på mig för man måste, säger husse. Det kan vara barn som blir rädda, påstår han. Det tror jag inte på.

      Radera
  2. Jodå barn kan bli rädda, det finns en organisation för dem: "Rädda Barnen" heter det, och det låter otäckt. Bäst att du låtsas gå i koppel så dom slipper bli rädda om du möter dom.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har alltid koppel, även när jag är omkopplad. Löptikar fråter dock sönder kopplet.

      Radera