20 oktober 2012

När huset öppnade sig åkte jag dit

ÖPPET Det var här det var öppet idag. Visserligen står det Mjölby gymnasium på skylten, men det ska stå Kungshögaskolan. Där har husse och jag arbetat i många år.

Idag åkte husse och jag till Kungshögaskolan. Då ska du åka till Mjölby, sen ska du svänga först till höger, sedan vänster och sedan vänster igen. Då är du snart framme. Det var väldigt lämpligt att besöka skolan idag, eftersom det var öppet hus.

För många år sedan, tre sådär, så arbetade husse och jag där. Husse arbetade inte egentligen, han pratade bara och lekte med datorer och kameror. Jag å andra sidan hade som uppgift att hålla i ordning på alla ungdomar när det var friluftsdagar och läger. Då kom mina talanger som vallhund väl till pass vill jag lova. Men oj, vad jobbigt det var. Det är inte lätt att hålla ordning på 80 stycken spralliga barn.
Vid mitt besök idag arbetade vi inte, utan vi var helt inriktade på att äta godis.
Jag fick flera kolor, ett tuggben och så köttbullar. Lucy fick inte följa med och hon fick inget.
Hej så länge
Sverker

Leg. skolinspektör

BARN Det var sådana här barn som jag brukade valla. När jag besökte dem så satt de snällt vid sina datorer och då behövde de ingen vallning.

IA En sak IA vet är vad hundar behöver. Hundar behöver tuggben och det var precis det jag också fick. Husse och IA har arbetat mycket tillsammans. Hon är bildlärare.

BETTAN En sak Bettan vet är vad hundar behöver. Hundar behöver köttbullar och det var precis det jag också fick. Bettan är chef för Caffis, och jag har fikat där förut när jag arbetade på skolan.

OKUL Roligare än så här blir det inte att åka bil emellan Mjölby och Tranås. Det är därför jag lika gärna kan ta mig en tupplur. Kommer jag in i städer, så är det en helt annan sak.

6 kommentarer:

 1. Eftersom du Sverker jobbade som lärarassistent i Mjölby så borde komunen ge dig en väl tilltagen pension. Ingegerd

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju faktiskt det minsta man skulle kunna begära. Husses pension räcker ju inte ens till vettig mat till mig.

   Radera
 2. De har fått lära sig precis vad de behöver på "din skola"....att en hund behöver mycket näring för att kunna jobba. (Nu jobbade du ju inte idag, vad jag förstår, men ändå. Matte var med lillmatte på hennes skola (hon är också lärare), men stackars jag fick inte följa med och ingen hade skickat med en endaste liten godbit./Lotus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får inte heller gå in – egentligen. Det sade alltid rektorn till husse. Husse svarade alltid att han visste det. Fast han frågade alltid eleverna först om jag fick. Och jag får alltid godsaker av alla.

   Radera
  2. Enligt hundlagen så får en hund gå in precis var den vill!

   Radera
  3. Precis. Dessutom är det så att det är elever som bestämmer om hundfrågor i skolor. Inte rektorer.

   Radera