8 september 2012

Nu katten får det vara nog

OFÖRSKÄMT Du kan själv se hur Lucy sitter och försöker rafsa åt sig de bästa bitarna. Sådan är inte jag alls. Jag selekterar inte ut de bästa bitarna. Jag äter upp allt. Dessutom är jag betydligt snabbare och effektivare.

Ta till exempel att resursmatte kommer hem till mig för att ut och gå med mig. Ta också till exempel att husse passar på att äta sin lunch under vår promenad, så att vi kan dricka kaffe när vi kommer hem. Ta också dessutom som exempel att husse sätter ner sin tallrik med köttfärssås för att den ska fördiskas av mig. Där har du många exempel som är bra.

Jag har på ett förtjänstfullt sätt skött fördisken hemma hos mig i över 12 år. Jag har monopol på den, kan man säga. Ibland fick Egon slicka också, när jag tyckte så.
Men igår när husse satte ner sin tallrik med lite köttfärsrester på då hände det en otäck sak. Jag var, som sagt, ute och gick med min resursmatte och husse och Agnes fula franska katt Lucy var hemma.
Vet du vem som slängde sig över fördisken? Jo, Lucy. Så när jag kom hem, så stod hon där och fullkomligt vräkte i sig det jag skulle ha. Dessbättre flyttade hon på sig när den rättmätiga ägaren till fördisken kom. Men hon hade faktiskt stulit av min fördisk.
Men frågan är: är det rätt att göra så mot västgötaspetsar?

Hej så länge
Sverker

Leg. monopolfördiskare

STILIG Det var när jag var på promenad i svampskogen, som den stora stölden ägde rum. Stiligt spatserade jag och min resursmatte bland svamparna, fullständigt ovetande om att Lucy glufsade i sig stora dealar av min fördisk.

FULPÄLS Kolla själv hurdan ful päls Lucy har. Den påminner mer om rostig Svinto, än om en päls. Nej, annat är det med mig. Jag har en jättevacker päls.Det blir gärna så, när man är en västgötaspets. Och inte stjäl man heller.

2 kommentarer:

  1. Se upp nu Sverker. Detta är en honkatt och kvinnor är mycket listiga. Rätt som det är så har hon tagit befälet,utan att Du har fattat hur det gått till. /E-beth

    SvaraRadera
  2. Fransk katt med dåligt bordsskick! Kan inte tänka oss att du Sverker som verkar så väluppfostrad, har tass på tallrik när du fördiskar!
    / Wi o Lu

    SvaraRadera