6 september 2012

Ibland blir allt så fel

HUSBILSUTSIKT När vi parkerade var det alldeles kolsvart, som det är på nätterna i Frankrike. Men på morgonen var det ljust och det här var det som mötte oss när vi slog upp husbilsdörren, så vi kunde komma ut på vår promenad.

Ibland blir det bara dumt. Det kan vara att det inte finns något aktuellt att skriva om. Det skulle vara det att husse inte klarade besiktningen, så han ska in på sjukhuset igen för en större ombesiktning. Eftersom jag inte var med, så kan jag inte berätta hur det var.
Det kan också vara så att det kan bli väldigt dumt. Dagens väldiga dumt hände redan 2004. Det var ett tag sedan, men dumt var det.


Vi hade precis kommit till Frankrike från Belgien med vår husbil. Det hade hunnit bli rejält mörkt. I en liten stad hittade vi ett bra ställe att ställa oss för natten. Idrottsplatsen hade nämligen en ganska präktig parkering, precis bakom stadshuset. Nästan perfekt.
På morgonen väckte jag, som vanligt, husse för att få en välbehövlig morgonpromenad. Vi gick ut i det vackra solskenet, men när vi rundade hörnet upptäckte vi att det var marknad i staden. Där vi skulle köra höll de nu på att plocka upp marknadsstånd. Vägen var spärrad.
Hur vi löste det? Ja, som du vet, så ser husse ganska korkad ut, så han valdes av de övriga att fånigt leende försöka köra ut. De andra, utom jag, gömde sig i husbilen. Dessbättre flyttade torghandlarna på sina stånd så mycket, så vi kunde passera. Jag tror de var så vänliga bara för de såg mig som satt i den andra framstolen som co-driver.
Sedan tog vi en liten promenad på marknaden, där jag fick provsmaka lite goda korvbitar. Husse och exmatte köpte lite också. Så kan det gå när det börjar dumt och slutar bra.

Hej så länge
Sverker

Leg. marknadsanalytiker

SPÄRRAT Ser du vägen till höger med avspärrningen? Den har vi just passerat genom att flytta på spärrgrindarna. Sedan satte vi tillbaka dem igen. Men det var värre från vår nattparkering, för där fanns det marknadsstånd de fick flytta på. Det finns inga bilder på detta, för vi skämdes att gå tillbaka.

NÖDVÄNDIGT Som alltid på marknader i Frankrike, så finns det bara nödvändiga saker att köpa. Till exempel gamla kläder och gamla böcker. Säljer man gamla böcker, så kan man sitta och läsa också.

KATTMAT Inte bara att det fanns massa grejer att köpa, det fanns kattmat, eller kattleksaker, i massa olika färger som kvittrade och flög omkring i små burar. Det finns dock billigare kattmat att köpa i Frankrike också.

TRÖST Bara för att du inte helt ska bli utan bild på mig, så tog jag med den här också. Jag ska ut och rastas, vilket man lätt förstår eftersom vi står på en rastplats. Den fula husbilen i bakgrunden är vår och det är min Agnes som håller i mig och Julia som med mat i högst hugg travar efter oss.

4 kommentarer:

  1. Så väldigt tråkigt att husse inte klarade besiktningen! Lycka till med ombesiktningen, hoppas det ska gå bra. Och du, Sverker, inga fler busiga promenader om jag får be!! I alla fall inte förrän doktorn gett klartecken.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Husse håller faktiskt med, så jag får bara asfalts- och grusvägspromenader. Dessutom kortare. Så kan det gå.

      Radera
  2. Jättetråkigt att husse inte klarade besiktningen. Vi håller tummar och tassar för att ombesiktningen går bättre!

    SvaraRadera
  3. Vi västgötar i Duritzans gäng tycker att du ska vara rädd om din husse. Han är nog litet rädd själv nu - det skulle vår matte iaf vara.
    Och hur det nu är så trivs du väl ändå bäst med att få vara hemma med husse och tjata om mat.
    Vem skulle du annars käbbla med?

    SvaraRadera