15 juni 2012

Så ska Sverige ta guld i fotbolls-EM


TAKTIK Om du får tag i bollen precis vid den egna hörnflaggan, så ser du här hur du ska spela för att så småningom kunna näta bollen i motståndarnas mål.

Jag begriper inte vad det är som är så krångligt. Tydligen har en del lite svårt att fatta, men ta då och läs dessa enkla råd. Naturligtvis vänder jag mig i dag till våra käcka miljonärer i det svenska fotbollslandslaget. (De som skattar i utlandet men skyndar hem när de ska gå före i sjukvårdskön.)

Det är ingen konst alls att vinna en fotbollsmatch. Följ mina råd bara. Att spelarna och tränarna inte har kommit på det innan är ju närmast pinsamt.
Det hela kan sammanfattas enkelt och kort, så även en fotbollspelare bör fatta:
Gör fler mål än det lag ni möter.
För att göra det lite enklare: Om ni, kära spelare, möter till exempel Ukraina och de gör två mål (=skjuter bollen två gånger in i det svenska målet), ska ni minst skjuta in bollen tre gånger (två lägga ihop ett = tre) i det Ukrainska.
Det bästa är naturligtvis att den svenska målvakten gör sitt jobb och fångar alla bollar som skjuts mot det mål han ska vakta.
Följer bara våra blå och gula gossar min grundläggande taktik i fotboll, så vinner vi alla matcher.
DÅ BLIR VI EUROPAMÄSTARE!

Hej så länge
Sverker

Leg. fotbollsexpert



VARNING När du är ute och spelar på plan, så kan du räkna med att motståndarnas spelare (=fienden) försöker stjäla bollen från dig. Sådana är de. Därför är det viktigt att du speglar dig innan du går ut på plan. De som har likadana kläder som du är snälla, de som har annorlunda kläder är stygga.


STRAFF Runt målen finns det fyrkanter. Om du springer med bollen mot fiendemålet, men inte riktigt orkar springa från fiendespelaren du har i ryggen, ska du slänga dig ner. Sen ska du säga AAAAAAAAAAAJJJJJJJ och OOOOOOOOOJ. Har du tur då kan du få ett straffslag, samtidigt som du kan passa på och vila dig lite.


TVÄRVÄNDNING Det är viktigt att öva på snabbvändningar samtidigt som du har full bollkontroll. Då kan de elaka spelarna bli förvirrade och du får vara i fred. Ser du hur gräset ryker?

1 kommentar:

  1. Det är rätta takter, Sverker! Nästa match skulle vi kanske erbjuda vår hjälp. Jag skulle ju aldrig släppa in en enda boll i det målet som jag skulle vakta. Vi skulle ju också kunna valla in "fienderna" = motståndarna i ett hörn så vi kan ha full koll på dem. Detta tål att tänkas på ,eller vad tycker du Sverker?
    Hälsningar från Lotus

    SvaraRadera