14 juni 2012

Presenterna fortsätter strömma in


LÄTT Ett stort kuvert med present till mig, är en lätt börda att bära in från brevlådan. Då är det värre med ett litet kuvert med en räkning. De kan man vara förutan.

Är detta lämpligt? Kan det fortsätta hur länge som helst? Svaret är ett rungande JAA! Vadå hålla på, kanske du frågar dig. Jo, förstår du, det är presenter som bara dyker ner i min brevlåda. Och inte vilka presenter som helst, utan det är presenter till Sverker.

Ta i förgår till exempel när jag hämtade posten. Då fanns det ett stort fint kuvert, som det stod ”Till Snygg-Sverker” på. Då vet man ju att det bara finns en Sverker som kan komma i fråga (=jag). Jag bar in det och fick öppna alldeles själv.
– Du behöver inte ta sönder kuvertet, sade husse lite så där tillrättavisande. Och så hjälpte han mig. Inuti kuvertet fanns det en påse med Torkad Grisknorr. Jag fick bara en, sen tog husse resten. Fy sjutton för honom om han äter upp dem. De är mina.
Sen fanns det ett jättefint fint kort också. Om man läser på baksidan, så kan man se att det är en beundrarinna i Luleå som hade skickat det. Hon verkar vara en synnerligen sympatisk person:
1. Hon tycker att min födelsedag borde bli allmän flaggdag. (Helt rätt tänkt.)
2. Hon tycker att taxar är lite larviga.
3. Hon skickar present till mig.
Men tro nu inte att det är slut med det. Idag när vi kom hem efter middagspromenaden och vittjade brevlådan, så fanns det en kasse där med två paket i.
På det ena stod det ”Till Sverker” och på det andra stod det fel, för det gick att läsa ”Till husse”.
Men vem är den mystiska givaren? Vi vet inte. Jag fick i alla fall en påse med ”Softies”. Som vanligt fick jag bara smaka ett par stycken, innan husse ställde påsen så inte jag når dem. Troligtvis går husse och tjuväter då och då.
I det paketet som det stod ”Till husse” på fanns det en stor chokladkaka. Då förstår du med en gång att det måste röra sig om en felskrivning. Vem skulle mata husse med en kaloribomb, med tanke på hur fet han är. Nej, den var säkert till mig.
Men vem är den mystiske givaren??

Hej så länge
Sverker

Leg. villig presentmottagare



FINT Titta vilket fint kort jag fick från min beundrarinna i Luleå. Det påminner mig om när min Agnes och jag är ute i skogen och plockar smultron. Jag får nog vänta länge på henne i år, för hon stannar i Frankrike till slutet av juli.


TVÅ Det fanns två paket i brevlådan idag. Ett paket helt rätt och ett fel. Jag tror bägge var till mig. Men vem är avsändaren? Det undrar vi mycket över både husse och jag.


FRÅGA Innan man öppnar paket måste man fråga om lov. När någon ser. Annars kan man göra det ändå. Ett år, när jag var liten, öppnade jag alla julklappar som fanns bak i bilen där jag åkte. Det var julklappar till nio personer, så det var ett digert arbete. Bara ett paket innehöll ett tuggben. Resten var onödiga saker som kläder och leksaker. Det här paketet innehöll goda Softies.

2 kommentarer:

  1. Nu var det inte vi som skickade chokladen men vi är helt övertygade om att meningen var att den skulle placeras på bilens instrumentpanel en solig dag för att sedan serveras som Sverkers Kladdkaka, till Dig förståss!!
    / Wi o Lu

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var precis min åsikt, men det är efteråt med det nu.

      Radera