7 april 2012

Snöovädret är faktiskt husses fel

SNÖOVÄDER Varför har detta snöfall och blåst kommit nu? Det är säkert en fråga du har ställt dig. Jag kan säga att du har kommit till rätt forum, för jag vet!

Kallt, snö och blåst. Varför är det så? Jo, det ska jag tala om för dig; det är husses fel. Hans vanliga stupiditet (=lite korkad, sådär) och övermod är det som har orsakat detta väder.
– Nu är våren här, Sverker. Jag tror vi sätter på sommardäcken, sade husse till sin trogne västgötaspets i förgår. Ni har märkt vad som blev resultatet.


Trots mina protester, så hämtade husse domkraft och fälgkors.
– Här ska det bytas däck i Formel1-fart, sade husse käckt.
Inte för att jag är säker, men med Formel1-fart menar nog husse den tid det tar för samtliga stall att byta däcken på sina bilar under en hel säsong. Han höll nästan på en kvart.
– Det här gick ju bra Sverker, sade husse stolt när han var färdig.
– Kom Sverker, så tar vi en bild för att visa hur duktiga vi är.
Vad han inte hade en aning om var vilket väderomslag detta larviga tilltag skulle orsaka.
Fast du vet nu – och jag visste det då.

Hej så länge
Sverker

Leg. orsak och verkan expert


HJULLÖS Nu går det inte att köra med bilen alls, för den har inga hjul på styrbordssidan. Det beror på att husse har tagit bort vinterdäcken, men ännu inte lyckas sätta dit sommardäcken.

STOLT Stolt och mallig var just vad husse blev, när han lyckats skruva fast sommardäcken. Fast bara på ena sidan. På babordssidan satt fortfarande vinterdäcken kvar.

MÄRKT Husse anser att det väldigt noga att märka däcken. VF betyder vänster fram. ”Vi måste tvätta däcken så fort som möjligt, innan vi lägger in dem”, sade husse när han märkt dem färdigt. Det sade han förra året också. Snart betydde oktober. Vid tvätten försvinner även märkningen, för att göra det lite mer slumpmässigt, när däcken åter ska monteras.

TUR Vilken tur att husse fick på sommardäcken. Han tycker nämligen att det är roligt när det slirar och sladdar. Nu har han ju onekligen sin chans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar