8 april 2012

Grym orättvisa på påskafton

ORÄTTVIST Här kan du se själv hur orättvist det var. Mitt är det något större ägget. Med tanke på att jag äter 7,63 gånger snabbare än Egon, så borde mitt ägg vara 7,63 gånger större. Nu var det bara tre gånger större. Grymt orättvist.

Som du vet så var det påskafton igår. Då tycker jag att alla västgötaspetsar som heter Sverker ska få ett påskägg. Ett jättestort! Av husse fick jag inget alls. Sådan är han. Dessbättre så kom min resurshusse, men resursmatte och inte minst Egon till mig. Där var det några som visste hur man ska fira påsk. Fast det blev faktiskt orättvist, tyckte jag.

Om man nu tar med sig två ägg – ett till Sverker och ett till Egon – så tycker jag att de ska vara lika stora. Storleken mäter man hur lång tid det tar att äta upp respektive ägg. För att förtydliga för dig: när jag är klart med mitt, så har Egon blivit klar med sitt. Eller tvärtom. När Egon tar sista tuggan, så sväljer jag sista köttbullen (de behöver inte tuggas).
Det glömde jag att tala om. Äggen innehöll resursmattes goda köttbullar.
Dessutom anser jag att mitt ägg gömdes på ett svårare ställe (=bakom den blå soffan). Egons låg fullt synligt bland blommorna.
Mitt ägg hade en rosett, vilket gjorde det svårare att öppna.
Det var väldigt gott, men orättvist från början till slut.
Hej så länge
Sverker

Leg. påskäggsletare


SVÅRÖPPNAT Mitt ägg hade en rosett. Visserligen vackert, men det var onödig tid som gick till spillo när jag öppnade ägget. Är det rätt att göra så mot en utsvulten Sverker?

GOTT Köttbullarna var jättegoda. De gick åt i ett nafs. När jag hade ätit klart, hade Egon bara smakat lite på en av sina köttbullar. Jag begriper mig inte på hur han äter.

LÅNGSAM Det här fattar inte jag. Egon han står och tuggar och tuggar. En köttbulle i taget. De går faktiskt att svälja hela. (Julskinka är en helt annan sak. Den måste man dela, när den råkar trilla ner på golvet av sig själv.) När Egon stod där och åt och tuggade, så var jag färdig för länge sedan.

2 kommentarer:

  1. Som vanligt har du helt rätt, Sverker. Du borde ha fått ett JÄTTEstort ägg.
    Sympatihälsningar från Ingegerd

    SvaraRadera
  2. Ja, jag begriper inte hur min egen resursmatte kan göra så mot mig.

    SvaraRadera