13 april 2012

Dagens satellituppskjutning en seger för Sverker

MÄKTIGT Dagens start av min militära, men synnerligen fredliga, satellit var en stor seger för mig. Allt var konstruerat av mig. Jag kunde visa alla att jag inte bara är fredlig, utan fredlig på ett tekniskt fulländat sätt.

Då jag alltid har legat i framkanten av all forskning, tyckte jag att det var dags att inta rymden på allvar med en satellit. Helt fredlig förstås. Man kan säga att just inom rymdforskningen besitter jag en verklig spetskompetens.

Syftet med detta forskningsprojekt var att kunna övervaka grödorna (=hur husse klipper gräsmattorna och rensar ogräs). Alltså helt fredligt. Visserligen skulle det bli en spinoffeffekt att jag skulle kunna hålla ordning på fienderna (=rådjuren som äter upp mina tulpaner).
Precis efter att raketen hade skjutits upp, så fick jag ett putslustigt infall. Varför inte istället ordna en ljusshow för min trogne undersåte (=husse). Sagt och gjort. Jag tryckte på den blåa pangknappen och hela härligheten blev till ett eldklot. Husse, som var fotograf, blev så häpen att han nästan missade bilden, som bevisar min godhet mot mitt folk och fullkomlighet med raketer.
Nu gör onda tungor gällande att hela uppskjutningen blev ett misslyckande. Att det inte var meningen att raketen skulle bli ett lysande eldhav.
På det kan jag bara svara: jag gör inga misstag!

Hej så länge
Sverker

Leg. raketforskare


VACKERT Precis som jag hade planerat, så smällde raketen efter att steg ett hade brunnit klart. Jag bjöd alltså mitt folk (=husse) på en spektakulär ljusshow.

HYLLAD Efter min mycket lyckade satellituppskjutning, tog jag mig en promenad på min väg, Strandvägen. Där kan jag också beskåda att mina undersåtar (=fortfarande husse) verkligen älskar och högaktar mig. Annars skulle de inte sätta upp så fina skyltar. Efter dagens triumf kommer nog min gata att döpas om till Sverkerallén.

3 kommentarer:

  1. Kanske inte den bästa dagen att skjuta upp satelliter på........fredagen den 13:de!
    / Wi o Lu

    SvaraRadera
  2. Det var ju en seger! Jag förstår inte vad du pratar om.

    SvaraRadera
  3. Jim wants to hear when the 40-foot statue of the great Sverker will be unveiled in the Tranas square. with thousands of flower waving enthusiasts pledging enternal devotion to the great leader. Perhaps there could even be a small statue of the master gazing devotedly at him.

    SvaraRadera