16 december 2011

Ge bort en egengjord upplevelse i julklapp





Dagens pyssel är inte så mycket pyssel, men desto mer ett bra julklappstips som du kan göra och ge till någon. Jag gjorde min klapp till Agnes, som envisas med att bo i Toulouse, istället för hos sin Sverker i Tranås.

Du kanske kommer ihåg att det inte kom någon Agnes-Lucia med kaffe på sängen, fastän det var Lucia? Jag fick göra en egen Lucia, bara därför. Hon är med sin fula, dumma katt i Frankrike.
Vad ska en sådan svikare få i julklapp, funderade jag. Dock hade jag tur och fick ett tips av Underbara Klara på Go’kväll. Hon tycker det är tjusigt att ge bort en upplevelse, sade hon.
Kort och gott; här har du en upplevelsepresent som är billig för givaren. Den anser jag vara en lämplig julklapp till svikaren Agnes.

Hej så länge
Sverker

Leg. julklappsidéspruta



GREJER För att kunna ge bort en fin upplevelse, behöver du en ask. Ta gärna en gammal smyckeask, det trissar upp förväntningarna. Slår du sedan in den i en börssida, så får mottagaren (=Agnes), en hint om värdet. Tape och en sax är också bra att ha. Sen skrev jag ut en lapp på skrivaren, så det ser snyggt ut.


PÅ VÄG Nu är jag nästan klar med att slå in Agnes julklapp. Ibland får man justera lite hit och dit, för att det ska bli bra. Det är dock inte så noga att det blir en jättefin present till svikaren.


FÄRDIG Så här fint blev det. Blomman gjorde jag av några knäckformar, som jag klippte lite i. Skylten klippte jag ut som ett litet hjärta, bara för att svikaren ska bli glad innan hon öppnar paketet.

UPPLEVELSE Jag har all anledning att se stolt ut. Själv tycker jag att paketet blev riktigt, riktigt fint. Då är det ju så, eftersom jag alltid har rätt. Vilken upplevelse är det då som ligger i ett tomt paket, undrar du säkert? Jo, upplevelsen är: BESVIKELSE.

3 kommentarer:

  1. Haha, du är en riktig rackarhund Sverker.......men en rolig sådan. / Wi & Lu

    SvaraRadera
  2. en liknande present har jag fått en gång av min busiga storebror när vi var små.. en smyckesask med lite bomull i...och insvept i bomullen låg så fint...en morotsskiva! Han var före sin tid med trenden :)

    SvaraRadera
  3. Hehe, lysande Sverker! Jag vet alltför väl hur det känns att få den typen av upplevelsepresent. När jag och brorsan var små köpte vi ofta 50-öres tuggummin för tian vi fick i veckopeng, Jenka bl.a. Så en jul fick vi en sådan tuggummilåda i papp som de hade i butikerna i ett paket av vår några år äldre kusin och vi blev superexalterade, tänkte: "wow, hundratals tuggummin!", men så när vi öppnade lådan hängde där ett tuggat tuggummi på en tråd! >_<

    SvaraRadera