11 oktober 2011

Utbrett bidragsfusk

DRAGFUSK Det är ju aktuellt med bidragsfusk just nu, så jag gick till samling närliggande bikupor för att se om det var något drag hos bina, eller om de också fuskade. Jag kan säga som det var. Här var det inget drag alls. De till och med fuskade med sitt arbete.

Efter min senaste djuplodande undersökning i grävande journalistik, kan jag konstatera att bidragsfusket är vida mer utbrett än man kunde tro. Flitig som ett bi, har man hört, men är det verkligen något drag i bikupan, eller fuskar bina?

Detta med bidragsfusk har ju aktualiserats i massor av tidningar just nu. Som om det skulle vara något nytt. Jag vill naturligtvis lyfta ämnet bidragsfusk till nya höjder. Jag kan hänvisa till SvD, DN och Aftonbladet.
Jag tog idag en längre promenad för att se och studera de flitiga bina. Vad tror du jag fick se? Flitiga bin med ett våldsamt drag? Nej du, det var inget drag alls i kuporna. De hade tagit draget och fusket till dess yttersta gräns och bara lagt sig ner och dött. Där kan man prata om ett självdestruktivt fusk. Straffet för denna lathet var evig förtappelse.
Låt detta bli en varning för dem som gärna ägnar sig åt bidragsfusk. Det lönar sig inte i längden. I alla fall inte om man blir upptäckt.

Hej så länge
Sverker

Leg. bidragslös


BYGGFUSK Inte följde de reglerna som finns för boende i en kupa. Nej, de små fuskande insekterna försökte minsann tillskansa sig svart honung, som de skulle förvara i sina svartbyggen. Det kanske var lite drag i bina, när de gömde sin honung där.

FLITFUSK Var har de flitiga bina hållit hus? De flesta små cellerna gapar tomma mot mina granskande ögon. Ingen flit, inget drag utan bara fusk. De tyckte tydligen att arbete var en bisak.

DÖDSFUSK Uppenbarligen var de här bina så slöa, så de tog sitt arbetsfusk till den yttersta gränsen och bara lade sig ner och dog.

SAMHÄLLSFUSK Jag vänder, med förakt, ryggen åt de fuskande samhällena. När ska vi få ansvarskännande bin, som inte bara tänker på sina egna förmåner och sin egen bekvämlighet? Vart är vi på väg? Tror de att de kan uppföra sig som politiker?

1 kommentar:

  1. Någon som har startat biodling för att få EU-BIdrag kanske?

    SvaraRadera