14 oktober 2011

Jag färgar hela universum

MAGI Jag har en magisk pensel. Med den kan jag fara runt i ljusets hastighet och färglägga allt som blivit grått under natten. Den här bilden är alltså tagen med en höghastighetskamera, så att du ska förstå hur det går till.

Det är vackrast när det skymmer.
All de färger himlen rymmer
ligger samlad i ett dunkelt ljus
över jorden,
över husses hus.

Jag vill ge dig den vackraste stund
Innan mörkret tar bort färgen på var hund
Alla färgerna har jag satt dit
Med mycket möda,
Med mycket slit


Som du kanske har märkt, så försvinner alla färger när det blir mörkt. Du har väl hört talesättet; ”I mörkret är alla västgötaspetsar grå”. Men sen, efter jag har tagit upp solen och du har vaknat, så finns det massa färger igen.
Nu tror du kanske att de kommer tillbaka av sig själva. Så är inte fallet. Det är jag som sätter dit dem. Det är inte lätt och det är bara jag som kan det.
Bara för att du ska drömma riktigt sött, så brukar jag safta på med extra starka färger precis innan de försvinner.
Häromdagen, på kvällen, hade jag fått till en ganska bra färgblandning. Eller vad tycker du?

Hej så länge
Sverker

Leg. världsmålare


BLANDA Detta är ett exempel hur jag blandar färgerna. Himlen har fått behålla sin blå färg, men molnen har jag gjort lysande i skarp rödlila. Träden har jag målat svarta. Jag tycker det blir så rogivande inför nattens sömn.

SVART Grannens bil saknar färg. Den är svart, det vill säga ingen färg alls. För att glädja dem så gjorde jag himlen så vacker och så lysande, så att även deras färglösa fordon skulle bli färggrant.

MIN BIL Genomskinliga fönster och pensionärsguld på lacken är ju precis ingen hit. Men ibland, som här, så målar jag skyn så att även den fulaste bil blir lite spännande.

BRINNANDE Så här års är det skönt att ligga framför kakelugnarna hemma och värma upp sig. Jag har alltid fascinerats av eld, så ibland låter jag himlen brinna. Det skänker en själslig värme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar