14 juli 2011

Äras den som äras bör

FIRAD Visst var det snällt att hissa alla flaggor till min ära? Fast jag förstår dem. Jag var faktiskt den första västgötaspetsen som var på statsbesök i Rodez.

Jag drar mig idag till minnes mitt första statsbesök i Frankrike 2001. Ryktet om min närvaro hade spridit sig till fransmännen just dagens datum den 14 juli, men för tio år sedan. Invånarna i staden Rodez, där jag då befann mig, blev så glada och lyckliga att de hissade alla flaggor de hade. På kvällen anordnades stora fyrverkerier till min ära både i själva staden och i den omgivande landsbygden där lyckliga bönder smällde av den ena pjäsen efter den andra.
Fyrverkerierna hade de kunnat låta bli, eftersom jag inte tycker om det. Å andra sidan förstår jag ju att de ville ge uttryck för sin glädje och stolthet att få ha mig där.


Hej så länge
Sverker

Leg. hyllad besökare

5 kommentarer:

  1. Jojo, det var inte illa! Och idag flaggar alla för dig också Sverker! Vad kan det bero på???

    SvaraRadera
  2. Låter inte alls dumt det där! Vill också till France! :)

    SvaraRadera
  3. Idag flaggar alla för att fira 10-hågkomsten av mitt besök i Rodez. Naturligtvis.

    SvaraRadera
  4. Såklart! Att jag inte fattade det! Tyvärr kan jag inte ansluta mig till flaggarna, Sverker, för vår flaggstång blåste i tusen bitar - nåja i fyra i alla fall - när det stormade i våras. Men jag hurrar på distans!

    SvaraRadera
  5. Javisst, Frankrikes nationaldag grundar sig på Sverker den store. Det vet ju alla. Vi har flaggan i topp, salut!

    SvaraRadera