11 juli 2011

Agnes är bortaduktig

EN RIKTIG KLIPPARE Om du vill ha ditt hår klippt, så är Agnes jättebra. Hon klipper husse när han ser sådär förskräcklig ut, men hon klipper även farfar, det är det hon gjorde idag. Jag kontrollerar så frisyren blir som den ska. Farfar blev glad, för han tyckte han blev fin.

Du vet ju redan hur duktig min lillmatte Agnes är här hemma. Är hon inte stenmursläggare, så är hon rabattrenserska, blomplockerska eller hårklippare. Idag var hon bortaduktig. Hon plockade blommor till farfar och klippte dessutom av honom lite överskottshår. Sen toppade hon farfarsbesöket med att bjuda alla på kaffe med bulle. Med ett sorgligt undantag: Sverker. Men om jag sitter vid farfar så säger han "Hoppsan" då och då. Då trillar det alltid ner några bitar till mig. Så snäll är han.
Om jag ska sammanfatta det hela: farfar är snäll och förstående, Agnes är duktig och husse – ja, vad ska jag säga. Jo, nu kom jag på det. Husse är fet.

Hej så länge
Sverker

Leg. äldrebesökare


KÖKET Alla blommor som Agnes plockade kommer från min trädgård. Denna vackra bukett placerade hon på köksbordet. Farfar blev glad, för han tyckte den var fin.

FINRUMMET Visst tycker du att det är fint och vackert? Det är inte så konstigt i så fall, eftersom jag är den stiligaste av västgötaspetsar, som i sin tur är stiligast av alla hundar. Blommorna i vasen är också stiliga. De har Agnes plockat och arrangerat. Farfar blev glad, för han tyckte de var fina.

MATRUMMET I matrummet placerade Agnes den enda ros vi hade. Den växte på vår kompost. Nu står den i en vas hos farfar istället. Så kan det gå. Ganska stiligt, måste jag säga. Farfar blev glad, för han tyckte den var fin.

AVSLUTNINGSFIKA När blommorna var utplacerade och farfar var klippt, så firades detta med en fika. Ett litet tips till dig. Sätt dig vid farfar, så får du också smaka bulle. Bra va? Farfar blev glad, för han tyckte det var gott.

3 kommentarer:

  1. Är du inte lite hård mot din husse? Det är sällan vi får höra några superlativ om honom..Han är ju ändå din husse..eller?

    SvaraRadera
  2. Men Sverker då, inte ska du bli lika fet som din husse.

    SvaraRadera