11 mars 2011

Hurra, hurra, hurra!

Så här fina tårtor fick Egon och jag idag hemma hos Egon av Egons matte, tillika min resursmatte. Det är nämligen Egons namnsdag idag och det ska firas.


Ni tror förstås att det idag är en helt vanlig fredag, med fredagsmys och lite tv. Vad kunde vara mer fel. Idag är en alldeles ovanlig fredag. Det står Egon på almanackan.

Ibland står det, som till exempel idag, Egon på almanackan. Då ska Egon firas. Andra dagar kan det stå Per, David eller Agnes. Då ska de firas. Husse tycker att det är viktigast den 11 juni, för då står det Bertil. Jag VET att det är viktigast när det står Sverker. Det gör det bara den 4 november, vilket är alldeles för sällan. (Glöm inte att skicka presenter till mig!)

På kalas
Med anledning av den stora dagen var både husse och jag inbjudna till Egons hem för lunch. Normalt sett brukar jag och Egon få sitta och titta när de andra äter. Man kan alltid hoppas att de spiller lite. Men inte idag. Resursmatte hade kreerat (=fixat till) varsin utsökt tårta till Egon och mig.
De goda tårtorna serverades på ett litet bord i finrummet. De andra fick äta i köket.
Egon och jag satte oss vid ömse sidor om det lilla bordet.
– Varsågod, sade resursmatte efter ett mycket långt tag.
Blixtsnabbt dök jag på Egons tårta. Jag tyckte den såg godare ut. Tyvärr blev jag avbruten, så jag hann inte sätta i mig hela, innan jag övergick till min. Men lite hann jag ta. Jag var rädd att Egons tårta skulle vara för stor för honom, så han skulle få ont i magen om han åt hela sin bit. Jag vill ju inte att Egon ska få magont på sin namnsdag.
Den bästa presenten till Egon var att han fick följa med hem till oss. En weekend vid kusten! Både Egon och jag är så nöjda.


Hej så länge
Sverker

Leg. tårtätare


Redo att husse ska komma och köra oss hem till mig. Egon tittar ut. Han ska alltid posera. Jag tittar efter om husse har glömt något godis i bilen. Det händer då och då om jag har tur.

2 kommentarer:

  1. Idag tycker jag det kom fram en liten egoistisk sida hos Dig min käre Sverker. Nu är ju Egon en herre, men om Du skall uppvakta en liten hundfröken, måste Du vara generös. Låta henne ta bästa köttbiten eller benet. Sån't gillar fröknar - i alla fall kattfröknar, det har jag lärt mig. Jag låter alltid kattfröknar få de största råttorna./Vimse

    SvaraRadera
  2. Ja, jag vet inte. Jag har ju ett av mina ordspråk: Hellre äter jag själv, än att jag låter mina vänner svälta.

    SvaraRadera