6 mars 2011

Fest hos farfar

På ett födelsedagskalas är det inte alltid så lätt att vara fördiskare. Jag skötte dock mitt arbete exemplariskt. Som vanligt.

Idag fyllde farfar 97 år. Han är egentligen inte min farfar, men både Per, David och Agnes kallar honom för det. Då är det så. De kan nog inte ha fel.

Ska man till en farfar som fyller 97, ska man ha med sig en present. Jag hade med mig ett fint tuggben. Jag har lovat honom att hjälpa till och tugga på det, när jag besöker honom.
Om man fyller 97 kommer det inte bara en Sverker och en husse, utan det kommer också en Cecilia (husses syster), en Ellen och en Åsa. Min Per skulle också ha kommit, men han var sjuk.

Mycket arbete
Jag hade mycket och stå i mest hela tiden. Jag skötte fördisken. Jag hade fem tallrikar kalops, fem tallrikar med ostkaka, jordgubbssylt och grädde och karotter och skålar därtill. Mitt arbete lämnade inget övrigt att önska. Alla var nöjda.
Sedan kom det en Sven och en Valdy. Sven är min husses morbror och Valdy är moster. Det hade med sig en tårta. En mycket god tårta.
Så blev det sju nya tallrikar för mig att ta hand om, precis när jag trodde att jag arbetat färdigt. Men jag offrar mig så gärna för en god saks skull. Mycket god sak.
Farfar var så nöjd med sin present och det arbete jag lade ner. Ja, se det var ett riktigt kalas.

Hej så länge
Sverker

Leg. festfördiskare

3 kommentarer:

  1. Du har det bra som får gå på kalas och hjälpa till med disken. Sådant får katter sällan göra/Vimse

    SvaraRadera
  2. Nej, det förstår jag. Det är många nackdelar att vara katt. Man kan til exempelvis inte gå på hundkurser.

    SvaraRadera
  3. Du är väl en lycklig herre som får smaka allt det där!!!!I vårt hus blir vi bara serverade hundmat.Okej då en och annan köttbulle när vi är duktiga,men vi skulle nog också gilla att diska.Hälsningar Opal och Äzzi.

    SvaraRadera