17 juli 2014

Dricka och ta det lugnt

STILLSAMT Jag ska dricka och ta det lugnt. Ja, det var djurdoktorns order. Vad är mer avkopplande och stå och försöka tömma dammen?

Efter en så besvärligt och väldigt smärtsamt (=rakningen av tassen) behandling jag var utsatt för på djursjukhuset, så gäller det att ta det lugnt. Och dricka. Det är precis vad jag gör nu.

Med vanliga flegmatiska jag firar nu nya triumfer. Ska man ta det lugnt, så ska man. Inga rusningar. Harungen fick sitta ifred på min väg. Han flyttade på sig i alla fall när jag var på 3,76 meters avstånd. Han hade lite dålig uppsikt.
Då är grodynglen och de små, små fiskarna i dammen snabbare. Bara jag sticker ner tungan, så är de borta. De har nog någon grotta de gömmer sig i.
Jag går mest och tittar på blommor. I grytorna jämte ytterdörren, du vet, finns det två solrosor. Husse påstår att fåglarna har planterat dem. Varför skulle de göra det? Ta ett solrosfrö, flyga runt huset och pilla ner det i den frusna jorden. Jag tror mer på att det är hustomten som har gjort det.
För övrigt tar jag med en bild av Agnes favoritblomma. Hon är ju inte här. Hon rymde till Frankrike. Dumt gjort. Där finns ju ingen västgötaspets.
Äntligen så börjar maten smaka igen. Idag åt jag både upp frukosten och slickade rent fördisken. Det var gott.

Hej så länge
Sverker

Leg. konvalescent

SOLROS Vem har planterat solrosorna i grytorna vid dörren? Ja, det får vi aldrig veta, men tjusiga är de.

FAVORIT Det här är min Agnes favoritblommor. Om hon var hemma, så skulle de bli många fina buketter. På nätterna fäller blommorna ihop sig.

TOMT Ja, vatten har jag, men matskålen är tom. Fördiskfatet är tomt. Så duktig är jag.

Agnes franska ödehus


ÖDEHUS Om du har läst min blogg, har du kunnat se när min Agnes och jag hittar ödehus lite här och där. Nu har hon hittat ett övergivet hus i Pyrenéerna. Vad säger du om sådana fönster? Hela huset ser ut så, säger Agnes.
ÖDEHUS Ett fönster till, men lite mer trasigt. Visst är det synd att det bara ska förfalla?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar